Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, Görevine Başladı

Erzincan Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, polis halk el ele prensibiyle Erzincan halkının desteklerini alarak, birlikte çalışacağı tüm arkadaşlarıyla, görev ve sorumluluk bilinci içerisinde kente en iyi şekilde hizmet etmeye çalışacağını ifade etti

Erzincan Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, polis halk el ele prensibiyle Erzincan halkının desteklerini alarak, birlikte çalışacağı tüm arkadaşlarıyla, görev ve sorumluluk bilinci içerisinde kente en iyi şekilde hizmet etmeye çalışacağını ifade etti. Tüzel, "31 Temmuz 2010 tarihinde yayımlanan kararname ile Erzincan İl Emniyet Müdürü olarak atandım ve dün itibariyle görevime başlamış bulunmaktayım. Gaziantep iline atanan Emniyet Müdürümüz Süleyman Oğuz'un çok başarılı işler gerçekleştirerek bırakmış olduğu bayrağı daha ilerilere hep beraber götüreceğimize inancım tamdır. Doğu Anadolu'nun güzel ve huzurlu bir ilinde bulunmaktan mutluluk duymaktayım. İlimizin daha huzurlu ve güvenilir bir kent olması için meslektaşlarımla birlikte gecemizi gündüzümüze katacağımızdan şüpheniz olmasın. Teknolojik gelişmeleri yakından takip etmek suretiyle, her türlü yeniliğe açık ve hızla uyum sağlayan bir yapıyı oluşturmak, personelimize rahat ve çağın şartlarına uyan bir çalışma ve yaşam standartlarını sağlamak, hizmetlerimizi sunarken hızlı sonuca giden, sorunun değil çözümün bir parçası olan düşünce ve bakış açısını yerleştirmek, vatandaşlarımızla işbirliği içerisinde ve onların desteğini almak suretiyle hizmet vermek belli başlı hedeflerimiz olacaktır." diye konuştu.
Görevli emniyet teşkilatı mensuplarına da hitap eden Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada güler yüzlü, polis vatandaş ilişkilerine özen gösteren, devletimizi en iyi şekilde temsil eden tutum ve davranışları sergileyeceğinizden, hizmetlerin en iyi şekilde verilmesi için kişisel olarak her türlü gayret ve özeni göstereceğinizden, kanunların sizlere vermiş olduğu yetkileri kullanırken, evrensel hukuk değerlerine, insan haklarına ve etik değerlere özen gösteren bir tutum içinde olacağınızdan en ufak bir şüphem bulunmamaktadır." açıklamasında bulundu.
MEHMET TÜZEL'İN ÖZGEÇMİŞİ
Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, 1964 yılında Çorum ilinin İskilip ilçesinde doğdu, 1983 yılında Ankara Polis Kolejinden, 1987 yılında Polis Akademisinden mezun oldu. 1987-1990 yılları arası İzmir'de, 1991-1996 yılları arasında Elazığ'da, 1996 yılından sonra da Ankara Polis Akademisi, Personel Daire Başkanlığı, Koruma Daire Başkanlığı, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Yabancılar Hudut İltica Daire Başkanlığı ve Asayiş Daire Başkanlığında görev yapmıştır. 1990-1991 yılları arasında Amerika'da Bilgi Görgü Artırma Kursu, İngilizce Eğitim Kursu, FBI Parmak İzi Kursu görmüştür. 2003-2005 yılları arasında Afrika'da Birleşmiş Milletler Uluslararası Barış Koruma Misyonu - Sierra Leone de görev yapmış burada, Yerel Polis Teşkilatının kurulması ve geliştirmesi, Toplumsal Entegrasyonun sağlanması ve silahtan arınma programı uygulanması, İç Karışıklık sonrası Yerel seçimlerin organizesi, Eylem Planı hazırlama çalışması, Birleşmiş Milletler Organizasyonu Kriz Yönetimi uygulaması konusunda eğitimler görmüştür. Belçika, Malezya, Almanya, İsveç, Belarus, Avusturya, ABD gibi ülkelerde yurtdışı görevlerinde bulunmuştur. 23 yıllık fiili meslek hayatı boyunca teşkilatın çeşitli birimlerinde çalışan Emniyet Müdürü Tüzel, evli ve iki çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.