Diyarbakır'da silah kaçakçılığı yapan 2 kişi tutuklandı

Diyarbakır'da polisin silah kaçakçılığı ve ticareti yapan bir çeteye yönelik olarak düzenlediği operasyonda 9 ruhsatsız tabanca ile 132 mermi ele geçi

Diyarbakır'da polisin silah kaçakçılığı ve ticareti yapan bir çeteye yönelik olarak düzenlediği operasyonda 9 ruhsatsız tabanca ile 132 mermi ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silah kaçakçılığı yapanlara yönelik operasyon düzenledi. Çetenin toplu silah kaçakçılığı ve ticareti yaptığını ve çevre illerden temin ettikleri silahları Diyarbakır'a getirdiğini belirleyen ekipler harekete geçti. Çevre illerden temin ettikleri silahları Diyarbakır'da pazarlamaya çalışan şahıslar düzenlenen operasyonda yakalandı.

Şahısların üzerinde ve araçlarında yapılan aramada 2 adet Beretta marka 9 mm çaplı tabanca, 3 markası belli olmayan 9 mm çaplı tabanca, 2 VZOR marka 7,65 mm çaplı tabanca, 1 Beretta marka 7,65 mm çaplı tabanca, 1 adet Browning 7,65 mm çaplı tabanca ve bu tabancalara ait 10 adet şarjör ile 132 adet fişek ele geçirildi.

Operasyonda yakalanan 2 kişinin sevk edildiği mahkemece tutuklandığı bildirildi.