'Bir Cami Bir Şehir' Belgeseli Ramazan Boyunca Trt'de

TRT - Arapça kanalı, iftar programları öncesi "Bir cami bir şehir" adlı belgeseli ekranlarına taşıdı

'Bir Cami Bir Şehir' Belgeseli Ramazan Boyunca Trt'de
TRT - Arapça kanalı, iftar programları öncesi "Bir cami bir şehir" adlı belgeseli ekranlarına taşıdı. Türkiye başta olmak üzere, Ortadoğu'dan Ortaasya'ya, Japonya'dan Bosna-Hersek'e birçok ülkede gerçekleştirilen çekimlerde camiler bulundukları şehirler bağlamında farklı bir bakışla ele alınıyor. Yedirenk Film Yapım tarafından hazırlanan belgeselin çekimleri üç ayrı kıta ve 23 ayrı ülkede gerçekleştirildi. Camilerin müslümanlar için yalnızca bir ibadet mekanı olmayıp aynı zamanda sosyal
fonksiyonları bulunduğu anlatılıyor. Her biri 10 dakikalık 30 bölüm olarak hazırlanan belgesel, Ramazan ayı boyunca her gün iftar programları öncesi TRT-Arapça kanalında izleyicilerle buluşacak.
Program içinde yer alan bazı camiler: Tac Mahal-Hindistan, Eyüp Sultan İstanbul / Ahmet Yesevi Camii, Kazakistan / Mevlana Çarhi Camii, Tacikistan, İstiklal Camii-Endozneya, Kobe Camii, G.Kore, Tokyo Camii, Japonya, Abdurrahman Camii, Açe, İstiklal Camii, Jakarta-Endonezya, Yüzen Mescid-Malezya, Şehitlik Camii-Moskova, Sultan Mescidi-Singapur / Selimiye Camii, Edirne / Kurtuba Camii, Endülüs / Mescidi Aksa, Kudüs / Kul Şerif Camii, Kazan-Rusya.
Yönetmen: Esra Yıldız
Yapımcı: Yedirenk Film Yapım
Genel Koordinatör: Ümit Pasin