Bandırma Müftüsü Çetin'den Ramazan Mesajı

Bandırma Müftüsü Cahit Çetin, seher vakitlerinde yapılan sahurları, gündüzlerinde tutulan oruçları, akşamlarında yapılan iftarları, gecelerinde kılınan teravihleri, verilen zekât ve sadakalarıyla Ramazan'ın tüm güzelliklerinin yaşadığımız toplumun her ferdine ulaşacağını söyledi

Bandırma Müftüsü Çetin'den Ramazan Mesajı
Bandırma Müftüsü Cahit Çetin, seher vakitlerinde yapılan sahurları, gündüzlerinde tutulan oruçları, akşamlarında yapılan iftarları, gecelerinde kılınan teravihleri, verilen zekât ve sadakalarıyla Ramazan'ın tüm güzelliklerinin yaşadığımız toplumun her ferdine ulaşacağını söyledi.
Müftü Cahit Çetin, Ramazan ayının gelmesi dolayısıyla yayınladığı mesajda rahmet, mağfiret ve bereket ayı Ramazan'a 10 Ağustos Salı akşamı kılacağımız teravih namazı ile kavuşmuş olacağımızı söyledi. 11 Ağustos Çarşamba günü de ilk oruçların tutulacağını kaydeden Müftü Çetin, "Ramazan ayının hem ruh dünyamızda hem de günlük yaşantımızda derin etkileri vardır. Maddi-manevi güzelliklerini ona olan hürmet ve muhabbetimiz oranında gönlümüzde, ailemizde, mahallemizde, mabetlerimizde yaşarız ve yaşatırız. Ramazan, hayatımızın her yönüne bereket kaynağıdır. Bu sebeple onu karşılarken başlar heyecanımız. Kendimizi ve ailemizi hazırlamaya çalışırız. Çünkü bu ay, hac ibadeti dışında İslam'ın şartlarının bir arada olduğu, ibadetlerle dolu müstesna bir aydır. Aşırı istek ve arzularımızdan bizleri kurtarıp yücelten oruç ibadeti, büyük bir coşku ile kıldığımız teravih namazları, zenginlerimizin birbirleriyle yarışarak verdikleri zekâtlar, fitreler bu ayın huzur kaynağı olan güzelliklerindendir. Bin aydan daha hayırlı olan "Kadir Gecesi" adeta ibadette zirve gecesidir. O gece insanlığa hidayet rehberi olarak inmeye başlayan Kur'an-ı Kerim'i, indirilişinin 1400. yılı münasebetiyle "Kur'an Yılı" olarak ilan edilen bu yıl içerisinde okuma, dinleme, anlamaya ve yaşamaya çalışma gayretimiz Ramazan'da daha da artacaktır. Onu Camilerimizde, evlerimizde, fırsat bulduğumuz her mekânda ibadet bilinciyle okuyacak, ilahi nurunu bireysel okumalar, mukabeleler, vaazlar aracılığıyla bütün topluma ulaştıracağız. Bu ayda yapılan dualar, tövbeler, ibadetler hem Yüce Yaratıcımıza yönelişimizin bir göstergesidir, hem de bizleri maddi-manevi kirlerden arındırıp tertemiz yapan, hayatımızı huzurla dolduran vasıtalardır. Bu ayı ibadetle, duayla ve çevresindeki insanlara iyilikle geçirenler için ebedî saadetin kapıları ardına kadar açık olacaktır. Gönüllerimizin aydınlığı yüzlerimize tebessüm olarak, aile yuvalarımıza neşe olarak, çarşı ve pazarlarımıza bereket olarak yansıyacak. Seher vakitlerinde yapılan sahurları, gündüzlerinde tutulan oruçları, akşamlarında yapılan iftarları, gecelerinde kılınan teravihleri, verilen zekât ve sadakalarıyla Ramazan'ın tüm güzellikleri yaşadığımız toplumun her ferdine ulaşacak" dedi.
Maneviyat ayı oan Ramazan'da Rabbimizin bize sunduğu kendinimizi yenileme fırsatların iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Müftü Cahit Çetin, "Hz. Peygamber (s.a.v.)'in dilinde iyiliklerin bir araya getirildiği ay olarak ifade edilen, maneviyat iklimi bu ayda Rabbimizin bize sunduğu kendimizi yenileme fırsatlarını iyi değerlendirerek hayatımızı yeniden gözden geçirmeli, manevi dünyamıza adeta bir check-up yapmalıyız. Bu ayda ümitlerimizi tazelemeli, eksikliklerimizi ve kusurlarımızı tamir etmeye ve düzeltmeye çalışmalı, her vesile ile çevremizdeki ihtiyaç sahibi insanları gözetmeliyiz. Yüce Yaratanımızdan niyazımız bu mübarek ayı sevdiklerimizle beraber huzur, mutluluk ve barış kaynağı olarak yaşamayı ve yaşatmayı bizlere nasip etmesi ve bizleri sıhhat afiyetle Ramazan bayramına eriştirmesidir. Bu dua ve temennilerle bütün din kardeşlerimizin mübarek Ramazan ayını tebrik ediyorum" dedi.