AVRASYA FEED - Türkiye Kırgızistan'a tıbbi yardım gönderdi

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Kırgızistan'a gönderilen ilaç ve tıbbi malzemeden oluşan insani yardım uçağı, Kırgız m

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Kırgızistan'a gönderilen ilaç ve tıbbi malzemeden oluşan insani yardım uçağı, Kırgız makamlarına teslim edildi. Türk Hava Kuvvetleri'ne askeri kargo uçağıyla gönderilen yardımı Bişkek Havaalanında, Kırgızistan Sağlık Bakanlığı Temsilcisi Larisa Kaçıbekova, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Berk Ece ve Askeri Ataşe Orhan Fiş karşıladı.

Kırgızistan'da geçtiğimiz aylarda meydana gelen olaylar sırasında yaralarının tedavisi amacıyla gönderilen ilaç ve tıbbi malzemelerin teslimi sırasında konuşma yapan Berk Ece, çatışmalarda Türkiey'nin de kaygı duyduğunu aktardı. Berk Ece, yardım malzeme içeriğinin, Kırgızistan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan talebi göz önünde bulundurularak hazırlatıldığını belirterek, dost ve kardeş ülke ile olan sıkı bağlantıların sağlık alanı dışında ekonomik boyutlarda da ilerleterek pekiştirileceğini aktardı.

Kırgızistan Sağlık Bakanı Temsilcisi Larisa Kaçıbekova ise ülkesine zor bir dönemde Türkiye'nin yardım elini uzattığını belirterek, yaraların sarılması için en gerekli olan tıbbı ürünlere kavuştuklarını aktardı. Kaçıbekova Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı askeri kargo uçağı pilotlarına da şükranlarını belirterek, 'Kırgızistan'a bir daha ki seferde bayram için geliniz' ifadesini kullandı. 7 buçuk ton ağırlığındaki tıbbı malzemelerin belgesini teslim alan Kaçıbekova, gümrük kontrol işlemlerinin ardından ürünleri ağırlıklı olarak olayların yaşandığı güney bölgeye ve diğer hastanelere sevk edileceğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında sağlanan koordinasyon sonucu, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 1 milyon 30 bin lira tutarındaki insani yardım malzemesi, Bişkek'e gönderildi. Kırgızistan'da yaşanan daha önceki olaylarda Türkiye insani yardım göndermişti.