Ak Partili Milletvekilleri Muhtarlarla Bir Araya Geldi

AK Parti Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Ayhan Sefer Üstün, Erol Aslan Cebeci ve Recep Yıldırım Adapazarı ilçesine bağlı muhtarlarla bir araya geldi.

Ak Partili Milletvekilleri Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Milletvekilleri Erol Aslan Cebeci, Recep Yıldırım, Hasan Ali Çelik ve Ayhan Sefer Üstün, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve AK Parti Adapazarı İlçe Teşkilatı Başkanı Mutlu Işıksu, Adapazarı Belediyesi'ne bağlı muhtarlarla bir araya geldi.
Ormanpark'ta gerçekleştirilen toplantıda, yapılan hizmetler değerlendirildi ve referandumla ilgili bilgiler verildi. Gerçekleştirilen toplantıda ilk konuşmayı Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli yaptı. Muhtarlarla her zaman bir araya geldiklerini söyleyen Süleyman Dişli, Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle Adapazarı ilçesindeki sorunları bir bir çözdüklerini söyledi. Süleyman Dişli'nin ardından muhtarlara seslenen AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu ise, 12 Eylül'de gerçekleştirilecek referandumda herkesten destek beklediklerini söyledi. 14 Ağustos Cumartesi Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Sakarya'ya geleceğini de hatırlatan Uncuoğlu, Başbakanı en iyi şekilde ağırlayacaklarını belirtti.
Anayasa değişikliğinin getirdiği yenilikleri anlatan Milletvekili Hasan Ali Çelik ise, "Herkesin bildiği gibi 12 Eylül'de önemli bir referandum gerçekleştireceğiz. Anayasada yapılan değişiklikler gerçekten çok önemli. Şuanda gündemde olan 26 maddelik değişiklik, 1982 Anayasası üzerinde şimdiye kadar yapılan en önemli ve en köklü değişiklik olacak. Anayasa'da yapılacak değişikliklere göre, Anayasa Mahkemesi üyelerinin atanmasından, engellilere yönelik düzenlemelere kadar, yurt dışına çıkışlardan, darbeleri önlemeye kadar birçok yenilik var. Herkes aslında bu yapılan değişikliklerin Türkiye'yi daha da özgürleştireceğini, daha da ileriye götüreceğini biliyor. Ama bazıları maalesef ideolojik davranıyor. Türkiye'yi ileriye götürecek bu değişikliklere 'evet' demeliyiz" dedi.
Hasan Ali Çelik'in ardından bir konuşma yapan milletvekili Erol Aslan Cebeci muhalefet partilerinin referandumda neden 'hayır' dediğini açıklayamadığını söyledi. Cebeci, "Muhtarlar Dernek başkanımızla geçen gün bir araya geldik. Kendisi bize bu yapılan değişikliklerin çok olumlu olduğunu fakat yeterli olmadığını daha başka düzenlemelerin de yapılması gerektiğini söyledi. Kendisine tamamen katılıyorum. Zira daha özgürlükçü düzenlemeler de yapılmalıdır. Fakat bu yapılan değişiklikler 1982 Anayasası üzerinde yapılan en köklü değişiklik olacak. Bu yapılacak değişikliklerle Türkiye daha da demokratikleşecek ve yapılacak başka düzenlemelerin kapısını açacak. Meclisteki aritmetiğimiz oranında şimdilik bu kadar değişiklik yapabildik. Şimdi bu referandumda üzerimize düşeni yapmalıyız ve evet demeliyiz. Türkiye'nin daha fazla özgürleşmesi için, daha demokratik bir Türkiye için herkesi 'evet' demeye çağırıyoruz. Gelin demokrasiden yana olun. Bu referandum bir parti meselesi değil. Türkiye'nin yarınlarını ilgilendiren bir referandum. Ben ihtimal vermiyorum ama eğer referanduma hayır denirse, uzun yıllar bu darbe anayasasıyla idare ediliriz. Bizden başka kimse böyle değişikliklere cesaret edemez. Her şeyden önce çocuklarımız için 'evet' demeliyiz" diye konuştu.
Muhtarların sorularını cevaplayan Ayhan Sefer Üstün ise, referandumun tarihi nitelikte olacağını söyledi. 'Söz de karar da milletin' diyen Üstün, "Anayasadaki değişiklikler için yoğun bir şekilde çalıştık. Artık karar milletimizin. Milletimiz en doğru kararı verecektir" dedi. Gerçekleştirilecek referandumda diğer partilerin tabanlarından da destek beklediklerini dile getiren Recep Yıldırım ise, "Muhalefet partilerinin tavanında bulunanlar maalesef yanlış içerisindeler. Fakat ben diğer partilerimizin tabanlarına güveniyorum. Onlar Türkiye için karar vereceklerdir" diye konuştu.
Toplantıda kısa bir konuşmada Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptı. Özellikle yapılan hizmetleri anlatan Başkan Toçoğlu, eksiklerin hepsini tamamlayacaklarını söyledi. Başkan Toçoğlu, "Bizi biliyorsunuz. Bu zaman kadar verdiğimiz bütün sözleri tuttuk ve tutacağız. Hizmet noktasında yaptıklarımız ortada. Daha yapacağımız birçok hizmet, hayata geçireceğimiz birçok proje var. Kimse endişe etmesin bütün mahallelerimizdeki, bütün köylerimizdeki eksiklikleri tamamlayacağız. Siz yeterki bize güç verin. Gerisini biz zaten yaparız" dedi.
Toplantıda Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem'de bir konuşma yaparak, toplantıyı organize ettiği için Süleyman Dişli'ye ve Mutlu Işıksu'ya teşekkür etti. Erdal Erdem, "Muhtarlar olarak bizi dinlediğiniz için teşekkür ediyoruz. İnşallah sorunlarımızı el birliği ile çözeceğiz" dedi. Toplantıya katılan herkese teşekkür eden AK Parti Adapazarı İlçe Teşkilatı Başkanı Mutlu Işıksu ise böyle toplantıları düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.