Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni:

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, "MHP, CHP, BDP, PKK, Abdullah Öcalan nasıl bir araya geldi?" diye sordu.

Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni:
Milletvekili Yeni, Bafra'da esnaf ziyaretlerinde bulunduktan sonra bazı açılışlara katıldı. Milletvekili Ahmet Yeni beraberinde AK Parti Bafra İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz ve yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ile birlikte esnaf ziyaretinde bulunup 12 Eylül'de yapılacak olan 'Anayasa Referandumu' için 'evet' oyu istediler. Esnaf ziyaretlerinde kısa açıklamalarda bulunan Yeni, ayrıca esnafa broşür de dağıttı.
Esnaf ziyareti sonrası bir açıklama yapan Yeni, "PKK ve Abdullah Öcalan MHP ile aynı yönde hareket etmektedir. 1982 Anayasası'na karşı olan CHP, MHP, BDP Sivil Anayasa karşısında yine el ele, kol kola hareket ediyorlar. Bu üç partinin yanı sıra PKK terör örgütü ve Abdullah Öcalan da bu Anayasa teklifine karşı çıkıyor. Halkımız evet ya da hayır derken buna dikkat etmeli" diye konuştu.
Ahmet Yeni sözlerini şöyle sürdürdü: "Anayasa değişikliğini milletin onayına cesaret edemeyenler bugün 'Hayır' yaygaralarıyla yüce halkımızın kararlarını etkilemeye çalışıyor. Ancak halkımız bu zamana kadar neyin doğru neyin yanlış olduğuna karar verdiği gibi bu kararda da en doğru kararı verecektir. Tekrar söylemek istiyorum biz halkımıza niçin evet dememiz gerektiğini anlatacağız. Ancak takdir milletimizindir. Biz 'Sevdamız Millet Oyumuz Evet' parolasıyla çıktığımız yolda sonuna kadar yürüyeceğiz."
"Apo denen lanet herifle birlikte caniyle, MHP'nin veya CHP'nin beraber hareket etmemesi lazım" diyen Milletvekili Yeni, "O şimdi talimatlar yağdırıyor. Diğer taraftan diyor ki, 'siz sandığa gitmeyin, oy kullanmayın. Bu anayasaya 'Evet' demeyin' diyor. MHP'nin Genel Başkanı Bahçeli de aynısını söylüyor. Son günlerde kısmen de olsa, değişiklik yapmaya çalışıyor. 'Sandığa gidin, ama 'Hayır' deyin' diyor. Şimdi milletimizin şunu sorması lazım. Şehitlerimiz geliyor, şehitlerimize hep birlikte üzülüyor ve
ağlıyoruz. MHP ile PKK'lılar nasıl bir araya gelmiş, aynı noktada nasıl buluşmuşlar? Milletimizin bunu sorması lazım" şeklinde konuştu.
Yeni, "12 Eylül'de halkla buluşacak anayasa değişikliği için Ankara'da, sizin seçtiğiniz vekiller olarak görevimizi yaptık. Şimdi yüce Türk milleti büyük çoğunlukla Bafra'da, Samsun'da Türkiye'nin dört bir yanında Anayasa değişikliğine evet diyecek. Birçok konuda değişiklik var. Bunları sizinle paylaşıyoruz. Samsun'un ve Bafra'nın sesini daha fazla duyurmak için evet istiyoruz. Sizlerden büyük destek bekliyoruz" dedi.