Suşehri Belediye Başkanı Köy Pikniklerne Katıldı

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, ilçeye bağlı Günlüce köyü ve Giresun ili Şebinkarahisar ilçesi Aslanşah köyü 'Fasulye ve Karpuz Festivallerine' katıldı.

Suşehri Belediye Başkanı Köy Pikniklerne Katıldı
Günlüce köyü on çeşmeler piknik alanında 5'incisi düzenlenen şenlikte konuşan Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, bölgenin tarım ve hayvancılık sektöründe artık hamle yapması gerektiğini söyleyerek, "Artık köy içerisinde ahırların bulunması hem sağlık, hemde hijyenik olarak uygun değil. Bunun için Avrupa Birliği hibe fonları, yüzde 65 hibe vererek ahır yaptırıyor. Bunun içinde belediyemiz bünyesinde bir birim oluşturuldu. Bu konuda bilgi almak isteyenler belediyemizden bilgi alabilirler" dedi.
Daha sonra Giresun ili Şebinkarahisar ilçesi, Çat deresinde 13'üncüsü düzenlenen Aslanşah köyü 'Fasulye ve Karpuz Festivaline' katılan Başkan Sel, "Bizler aynı yörenin, aynı kültürünü alan bir insanlarız. Örf ve adetlerimiz birdir. Ben ilk defa Aslanşah köyünde Karpuz ve fasulye festivali düzenlendiğini duydum. Çok hoşuma gitti. Çünkü yöremizde yetişmeyen ürünler yoktur. Artık bu bölge Adana ovası gibi olmaya başladı. Her ürün yetişiyor. Her ürün bulunuyor. Ama nedense ürünlerimizi tanıtamıyoruz ve pazarlayamıyoruz. Bunun için Suşehri Belediyesi olarak, Suşehri'nde soğuk hava depolarının olduğu toptancı sebze pazarı yapmayı hedefliyoruz. Bu konuda yer çalışmalarımız tamamlandı. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu pazarımızı hizmete açacağız. Vatandaşlarımız tarafından üretilen ürünlerimiz bu pazara getirilerek toptan verilecektir" diye konuştu.
Dernek ve Köy muhtarlığı tarafından tertip edilen 13'üncüsü düzenlenen Fasulye ve Karpuz festivalinde, festivali izlemeye gelen vatandaşlara taze fasulye yemeği ve karpuz ikramında bulunuldu.
Şenlik mahalli sanatçılar tarafından söylenen türkülerle sona erdi. Öte yandan bölgede hava sıcaklığının 43. dereceye kadar çıkması nedeniyle, şenliğe katılan bazı vatandaşlar gölge yerleri tercih ederken, bazıları ise şemsiye altında durdukları görüldü.