AK Parti milletvekilleri Şarkîkaraağaçlılara anayasa paketini anlattı

Isparta'nın Şarkîkaraağaç ilçesini ziyaret eden AK Parti Isparta milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Haydar Kemal Kurt ve Sait Dilek ile İl Başkanı M

Isparta'nın Şarkîkaraağaç ilçesini ziyaret eden AK Parti Isparta milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Haydar Kemal Kurt ve Sait Dilek ile İl Başkanı Mehmet Gömgök vatandaşların anayasa paketine 'evet' demesini istedi.

AK Parti Şarkîkaraağaç İlçe Başkanı Derviş Acar'ın ev sahipliğini yaptığı konferans, Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleşti. Konferansa dinleyici olarak muhtarlar, çeşitli dernek yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Mevlüt Özdemir, ilçede yaşanan seçim sıkıntılarına dikkat çekerek 12 Eylül'de yapılacak referandumun bir parti veya şahsi kazanç meselesi olmadığını söyledi. Özdemir, "Şarkîkaraağaçlılar olarak hep birlikte çalışarak sandıktan 'evet' oyu çıkarmalıyız." diye konuştu.

Isparta milletvekillerinden Süreyya Sadi Bilgiç de demokrasi vurgusu yaparak şunları söyledi: "Yapılan son değişikliklerle milletimizin onayına sunulan bu anayasa paketi vesayet anayasasından, darbe anayasasından uzaklaşma anayasasıdır. Milletimizin birliği beraberliği için, özgürlüklerin artması için, milletimizi tehdit eden vesayetten kurtulmak için 12 Eylül'de evet demeliyiz."

Milletvekili Haydar Kemal Kurt da ülkede yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, yapılacak çok iş olduğunu söyledi. "Ertelenemez dertlerimiz sorunlarımız var." diyen Kurt, şöyle devam etti: "Millete ait olan Türkiye Cumhuriyeti devletinde söz söyleme, iş yapma, yaptırma hakkı da millete ait olmalı. Bunun için sizlerden söz sahibi olduğunuzu göstermenizi rica ediyoruz."

Milletvekili Sait Dilek, Türkiye'nin dış politikalarına değinerek, "Değişen dünyada Türkiye nasıl olmalı?" sorusunu sordu. Dilek, "Eskiden ülkemize gelen devlet adamlarına politikacılarımız siz çok büyük bir ülkesiniz diye övgü dolu sözler söylerdi. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti devletini gelen övüyor, giden övüyor.Bu Türkiye'nin 8 yılda geldiği noktayı göstermektedir." ifadelerini kulandı.

Son olarak konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Mehmet Gömgök, 12 Eylül'ün çok önemli bir fırsat olduğunu belirterek "Bu fırsatı iyi değerlendirelim." dedi.

Konferansın sonunda katılımcılara anayasa değişiklik paketini anlatan kitapçık dağıtıldı.