Eski Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Üyesi Ganiç'in İade Davası 14 Temmuz'a Ertelendi

Eski Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı üyesi Dr

Eski Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı üyesi Dr. Eyüp Ganiç'in bugün İngiltere'deki Westminster Sulh Mahkemesi'nde sonuçlanması beklenen iade davası, 14 Temmuz tarihine ertelendi. Ganiç, Bosna savaşının başlarında eski Yugoslavya askerlerinin öldürülmesiyle beraber Cenevre Konvansiyonu ihlalinden dolayı Sırbistan'ın iade talebi uyarınca tutuklanmıştı.
Ganiç'in kızı Amina Ganiç, Sırbistan'ın konuyla ilgili bir kanıtının bulunmamasının sevindirici olduğunu belirtti. Babasının İngiltere'de en kötü hapishanelerden birinde 11 gün kalmasına bir anlam veremediğini söyleyen Amina Ganiç, Sırbistan'ın dava temsilcilerinin babasının iadesi hakkında umutsuzluğa düştüğünü vurguladı. Amine Ganiç, "Bunun başka bir Bosnalıya değil de kendi babamızın başına gelmesini ise sevindirici buluyoruz. Çünkü babam bu durumla baş edebilecek bir güce sahip" ifadelerini kullandı.
Davanın avukatı Stephen Gentle, henüz bir sonuca varılamadığından dolayı Dr. Eyüp Ganiç'in kameralara açıklama yapmasını doğru bulmadığını bildirdi.
(EE-EA-D)