SBS 8. sınıfların sonuçları burada ilk siz öğrenin

İlköğretim 8. sınıf öğrencisi yaklaşık 1 milyon 18 bin adayın girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları 10'da açıklanacaktı. Fakat gecikmeli olarak 11:00'de açıklandı.

SBS 8. sınıfların sonuçları burada ilk siz öğrenin
İlköğretim 8. sınıf öğrencisi yaklaşık 1 milyon 18 bin adayın girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları 10'da açıklanacaktı. Fakat  gecikmeli olarak 11:00'de açıklandı.

Eğitim Bakanlığı, 8. sınıf SBS'nin sonuçlarını web sitesinden duyurucak. Sonuçlar iki ayrı adresten de öğrenebilinecek.

SBS sonuçlarının saat 10.00'dan sonra açıklanacağını duyuran Milli Eğitim Bakanlığı'nın web sitesine ulaşılamadı. Sitede, "Service Unavailable" sayfaya ulaşılamıyor uyarısı çıkarken MEB, saatler 10.30'u gösterdiğinde sonuçların 11.00'da açıklanacağını duyurdu.

Fakat saatler 11.00'ı geçmesine rağmen adaylar SBS sonuçlarını öğrenmek için girdikleri sitede yine aynı uyarı ile karşılaştı.

TERCİH TAKVİMİ

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin tercihleri, 9-23 Temmuz tarihleri arasında okul müdürlükleri tarafından alınacak. Öğrenciler 12 tercih yapabilecek.

Yerleştirme sonuçları da 29 Temmuz tarihinde ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek.

Öğrencinin sınav sonuç bilgileri, kayıt hakkı kazandığı okulun ekranından izlenebildiğinden kayıt sırasında ayrıca sonuç belgesi talep edilmeyecek.

Okul müdürlükleri velinin talep etmesi durumunda, internet adreslerinden sınav sonuç belgesinin çıktısını alacak, onaylı ve mühürlü imza karşılığı öğrenciye verecek. İlköğretim 6. ve 7. sınıf öğrencilerinin girdiği SBS'lerin sonuçları ise 6 Ağustos 2010 tarihinde açıklanacak.

Fen, Anadolu, sosyal bilimler ve diğer bazı meslek liselerine öğrenci yerleştirmek amacıyla yapılan ve ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları açıklandı. SBS sonuçlarına göre Antalya Özel Manavgat İlköğretim Okulu öğrencisi Mustafa Kurucu, 500 tam Ortaöğretime Yerleştirme Puanı alarak birinci oldu.

SBS 8. sınıfların sonuçları burada ilk siz öğrenin SBS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

SBS 8. sınıfların sonuçları burada ilk siz öğrenin SBS TERCİH KLAVUZU ( FOTO GALERİ )