Kayserigaz çalışanlarının da katıldığı yangın tatbikatı yapıldı

Kayserigaz ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekibinin işbirliği ile Kayserigaz çalışanlarına yangın bilgisi ve söndürme eğitiminin verildiği ya

Kayserigaz ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekibinin işbirliği ile Kayserigaz çalışanlarına yangın bilgisi ve söndürme eğitiminin verildiği yangın tatbikatı yapıldı.

Kayserigaz'ın İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kurulu kararları kapsamında şirket çalışanlarına olası yangın durumunda neler yapacakları ve yangın söndürme eğitimi verildi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekibi Eğitim Müdürü Ahmet Yücel tarafından verilen eğitimi müteakip yangın tatbikatına geçildi. Kayserigaz çalışma binalarında yangın alarmı verilmesiyle yangın tatbikatı başlatıldı ve çalışanlar toplanma bölgesinde bir araya geldi. Kayserigaz Kampüs alanı içerisinde gerçekleştirilen tatbikat yaklaşık 1 saat sürdü. Tatbikata Kayserigaz Yangın Ekibi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi katıldı.

Tatbikat anonslarının yapılmasıyla Kayserigaz Yangın ekibi hazırlanan senaryo gereği Genel Müdürlük binasında kurtarma işlemine başladı. Senaryo gereği içerde mahsur kalan 2 yaralı kişiyi kurtararak ilk müdahaleyi gerçekleştirdi ve hazır olan ambulansla olay yerinden yaralılar uzaklaştırıldı. Tatbikatta, Kayserigaz Genel Müdürlük binası son katından kurtarılacak kişi, itfaiye arabasının merdiveniyle indirildi. 2. kattan bulunan bir kişi, itfaiyenin atlama çadırına atlayarak binadan çıkması sağlandı. Sis bombaların oluşturduğu dumanlar arasından binadan başarıyla kurtarma operasyonu, çalışanlarının ve müşterilerin alkışları arasında gerçekleşti.

Yangında ilk önce kurtarılacak dolaplar, Kayserigaz kurtarma ekibi tarafından koruma bandının arkasına taşındı. Tatbikat programı gereği bahçede oluşturulan yangına, müdahaleyi Kayserigaz Yangın Ekibi yaptı. Tatbikatta, yakılan ateşin söndürülmesinde yangın tüpünün nasıl kullanılacağı uygulamalı olarak gösterildi.

Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Eğitim Müdürü Ahmet Yücel'e başarılı geçen tatbikat ve eğitim için teşekkür ederek, "Bu tür olayları yaşamamayı temenni ediyoruz, yapılan tatbikatlarla da tedbirli ve hazırlıklı olmayı da ihmal etmiyoruz." dedi.