Geleneksel Gediz Tarhana Festivali'nin Başlama Tarihi 1 Gün Öne Alındı

Her yıl Ağustos ayında düzenlenen geleneksel Gediz Tarhana Festivali için hazırlıklar tamamlanırken festival tarihi 1 gün öne alındı.

Gediz Belediyesi tarafından ilçenin kültür ve turizmini geliştirmeye yönelik olarak her yıl 1-7 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen geleneksel Gediz Tarhana Festivali, bu yıl 31 Temmuz-7 Ağustos 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Gediz Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünce yapılan açıklamaya göre; Adnan Menderes Kültür Parkı'nda düzenlenen Gediz Tarhana Festivali'nin 31 Temmuz 2010 Cumartesi günü saat 18.00'de açılış töreniyle başlayacağı bildirildi. Açılışın ardından, ilçe halkı ve özellikle kadınlar tarafından merakla beklenen Tarhana Pişirme Yarışması yapılacak. Bu yarışma için Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne yapılan başvuruların devam ettiği belirtilirken, hanımların yanı sıra erkek yarışmacılarında başvuru yapabileceği ifade edildi.
Festivalin ilk günü akşamı Amfi Tiyatro'da sanatçı Emre Altuğ tarafından Halk konseri verilecek.
Festival etkinlikleri çerçevesinde geçen yıl Ilıca Kaplıcası Aquapark'ta düzenlenen ve gençler tarafından büyük rağbet gören yüzme yarışması 4 Ağustos 2010 Çarşamba günü ikinci kez düzenlenecek.
Belediye Kültür Salonunda her festivalde geleneksel olarak düzenlenen Toplu Sünnet etkinlikleri ise bu yıl 06 Ağustos 2010 Cuma günü yapılacak. Sünnet çocukları karagöz ve animasyon gösterileri ile eğlendirileceği gibi, hediyelerle sevindirilecek.
Festivalin son günü 07 Ağustos Cumartesi akşamı sanatçı Hüseyin Turan Gediz Halkına en güzel türkülerini seslendirecek.
Ayrıca festivalde yer almak isteyen esnaflar için reyon kayıtlarının halen devam ettiği, gıda satışı yapılacak yerlerin ise 15 Temmuz 2010 Perşembe günü Adnan Menderes Kültür Parkında ihale ile kiraya verileceği açıklandı. Kayıt yaptırmak isteyen esnaflar festival alanı içerisindeki Zabıta Müdürlüğü'ne müracaat edebilecek. Festival süresince etkinlik takvimi dışında tüm vatandaşlar gönüllerince alışveriş yapabilecek ve eğlenebilecekler.