BBP Osmaniye İl Başkanı Gümüş: Anayasa Mahkemesi, Meclis ile halk arasındaki bütünlüğü bozdu

Osmaniye Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı İsmail Gümüş, Anayasa Mahkemesi'nin kararının Meclis ile halk arasındaki siyasi mesaj bütünlüğünü bozdu

Osmaniye Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı İsmail Gümüş, Anayasa Mahkemesi'nin kararının Meclis ile halk arasındaki siyasi mesaj bütünlüğünü bozduğunu söyledi.

Gümüş, kararın siyasi hayatı ve dengeleri etkileyecek siyaset mühendislerine imkan sağlayacağına dikkat çekerek, sivil anayasa talebine balans ayarı yapıldığını vurguladı. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu bir düzende yasamanın iş yapamaz hale getirilmesinin sistemin tıkanması anlamına geldiğini ifade eden BBP İl Başkanı İsmail Gümüş, bunu yapanın Anayasa Mahkemesi olmasının meseleyi artık sistem meselesine dönüştüğünü ifade etti.

BBP İl Başkanı Gümüş açıklamasında şunları söyledi: "Mevcut sistemin kurucusu olan 12 Eylül cuntası ve 12 Eylül anayasası ise değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddelerden özellikle 4. maddeyle adeta sistemi vesayet altına almaktadır. Yasamanın yaptığı her türlü değişik istenirse Anayasa Mahkemesi tarafından bu esnek ve yoruma açık maddeye dayandırılarak iptal edilebilmektedir. 12 Eylül Anayasasının milletimizi adeta pranga altına aldığı madde budur. 1. ve 3. maddelerle ilgili hükümler net ve her yönüyle kabul edilebilir iken 2. maddede yer alan esnek ve her türlü yoruma açık hükmün 4. maddeyle teklif edilemez yasaklanmaya dahil edilmesi sistemi çıkmaza sokmaktadır. Söz konusu madde yürürlükte olduğu müddetçe bugünkü tartışmalar ve sistemle ilgili çıkmazlar her zaman sürüp gidecektir."

Milletin 12 Eylül cuntası ve onun bu millete dayattığı vesayet anayasasıyla hesaplaşması gerektiğine dikkat çeken BBP İl Başkanı Gümüş, "12 Eylül'de yapılacak referanduma sivil bir anayasa çabası olarak yaklaşılmalı ve milletin 12 Eylül cuntasına sembolik cevabı olarak görülüp 'evet' denilmelidir. Bugün gelinen noktada her ne kadar içi boşaltılmış olsa da mevcut referandum paketinde milletimizin değişik kesimlerini ilgilendiren önemli konular olduğu için, daha önceki olumlu yaklaşımımız sürmektedir."