Tekstilciler elektriğe 60 milyon dolar daha az ödeyecek

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birlikleri Ortak Satın Alma Platformu (İTKİBOSAP) ile Aksa Elektrik, 400 milyon dolarlık ucuz enerji alımı için el sıkıştı. ...



İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birlikleri Ortak Satın Alma Platformu (İTKİBOSAP) ile Aksa Elektrik, 400 milyon dolarlık ucuz enerji alımı için el sıkıştı.

Anlaşmayla 4 bin firmanın yıllık 60 milyon dolar tasarruf yapması hedefleniyor. İmza töreninde konuşan İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, anlaşmayla firmaların yüzde 30'a varan oranlarda tasarruf edeceğini belirtti. İHKİB üyelerinin aylık 150 ile 250 milyon kilowattsaat arasında enerji tükettiğini kaydeden Tanrıverdi, bunun 400 milyon doları aşan bir maliyete tekabül ettiğinin de altını çizdi ve şunları söyledi: "Daha önce akaryakıt, kargo, bilişim gibi 10 farklı alanda getirdiğimiz indirimler serisini en yüksek harcama kalemi olan enerji ile devam ettiriyoruz. En önemli maliyet unsurlarından birini oluşturan enerji harcamalarını üçte bire varan oranda düşürmeyi hedefliyoruz."
Tanrıverdi, söz konusu indirimlerin sadece üretim merkezlerinde değil ticarethanelerde de geçerli olacağını anlattı. Projeye bir örnek veren Tanrıverdi, orta gerilim sanayi tarifesinde aylık 400 bin TL gideri olan üyelerinden Betareks'in, elektrik giderini 360 bin TL'ye düşürerek her ay 40 bin TL tasarruf sağlayacağını ifade etti. İHKİB Başkanı, Aksa ile doğalgaz indirimi için de anlaşmaya gidebileceklerini bildirdi. Platform Başkanı Ümit Özüren, indirimden faydalanmak için üyelerin bağlı oldukları elektrik dağıtım şirketlerinden Serbest Tüketici Belgeleri alması gerektiğini söyledi.
BUĞRA KARDAN İSTANBUL CİHAN

Zaman