Netanyahu, Clinton İle Görüştü Washıngton

ABD'nin başkenti Washington'ı ziyaret eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile görüştü.

  ABD ' nin başkenti Washington ' ı ziyaret eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu , ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile görüştü .
Washington ' da Devlet Konukevi olarak kullanılan ' Blair House ' da düzenlenen görüşmede , ABD ' nin Orta Doğu Özel Temsilcisi George Mitchell , ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı William Burns , ABD Dışişleri Bakanlığının Yakın Doğu İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Jeffrey Feltman ve ABD ' nin Tel Aviv Büyükelçisi James Cunningham da hazır bulundu .
Öte yandan Clinton , gün içinde İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ile de telefon görüşmesi yaptı .
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner , günlük basın toplantısında , görüşmede Clinton ve Barak ' ın , Gazze ' ye girişine izin verilen mallara yönelik kısıtlamaların hafifletilmesi çabaları da dahil olmak üzere mevcut gelişmeleri gözden geçirdiklerini bildirdi . Toner , görüşmede Barak ' ın Clinton ' a , yakında Washington ' ı ziyaret etmeyi planladığını söylediğini , Clinton ' ın da bunu memnuniyetle karşıladığını ilettiğini aktardı .
Toner , Clinton ' ın bugün Orta Doğu Dörtlüsü temsilcisi Tony Blair ile de telefonda görüşerek , İsrail ' in Gazze ' ye girişi yasaklı ve izinli malların listesini yayımlamasını ele aldığını belirtti .
Clinton ve Blair ' in , ' yeni Gazze politikasını ' uygulamak için İsrail hükümeti ve Filistin yönetimi ile yakından çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Toner , ' Bu yeni politikanın Gazze halkının hayat kalitesini geliştirmeye yardım ettiği gibi , İsrail ' in meşru güvenlik kaygılarını da ele aldığını ' belirtti .
Clinton ve Blair ' in görüşmede , Batı Şeria ' da kurumsal reform çabaları ve devlet inşası konularında ilerleme sağlanmasına çalıştıklarını dile getirdiklerini kaydeden Toner , bir soru üzerine , İsrail hükümetinin açıkladığı yeni yaklaşımı memnuniyetle karşıladıklarını , bunun yapıcı , olumlu ve ileriye doğru atılan büyük bir adım olduğunu , ancak uygulamanın önem taşıdığını bildirdi .

07 . 07 . 2010 08 : 52 : 51