Kayısı bahçesini 4 bin liraya sigortalattı, 83 bin lira hasar parası aldı

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde bir çiftçi 4 bin 200 TL'ye sigortalattığı kayısı bahçesini dolu vurunca, 83 bin 520 lira hasar parası aldı. Çiftçiye parası

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde bir çiftçi 4 bin 200 TL'ye sigortalattığı kayısı bahçesini dolu vurunca, 83 bin 520 lira hasar parası aldı. Çiftçiye parası kaymakamlıkta düzenlenen törenle verildi.

Dörtyol Tarım Kredi Kooperatifi ortağı olan ve 4 bin 200 TL ödeyerek 50 dönümlük kayısı bahçesini Devlet Destekli Tarım Sigortası yaptıran çiftçi Cafer Tayyar Hasoğlu'na 83 bin 520 TL tutarındaki çek Kaymakam Hayri Sandıkçı tarafından takdim edildi. Ürününü sigortalattığı için Hasoğlu'nu tebrik eden Kaymakam Sandıkçı, Devlet Destekli Tarım Sigortası'nın tüm üreticiler için büyük bir kazanım olduğunu belirterek, bundan üreticilerin faydalanması gerektiğini söyledi.

Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Birliği Müdürü Osman Nuri Okumuş, "Çiftçi ortaklarımızın her türlü ihtiyacını indirimli krediler kapsamında karşılamaktayız. Bizi diğer kredi kuruluşlarından ayıran en büyük fark kredi verdiğimiz kişi müşteri değil ortağımızdır. Bu uzun soluklu bir ilişkidir. Ortağımızı korumamız en büyük sorumluluğumuzdur. Bu sebeple ortaklarımızı, aile bireylerini, ürünlerini ve tüm mal varlıklarını güvence altına alacak sigorta sistemi ile faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Tüm çiftçilerimizi ürünlerini sigorta ile güvence altına almaya davet ediyorum." dedi.

Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Birliği Müdür Yardımcısı Kadir Çimen, ise geçen yıl yine hasar parası ödedikleri çiftçileri Hasoğlu'nun tarım sigortasının önemini kendilerinden daha iyi bildiğini aktararak, "Çünkü gök gürlerken gece huşu içerisinde uyumanın tek yolu sigorta yaptırmaktır." diye konuştu.

Çiftçi Cafer Tayyar Hasoğlu, kayısılarının dolu nedeniyle büyük hasır gördüğünü belirterek şunları söyledi: "50 dönüm kayısı bahçemi sigortalattım. Primi bile hasat sonunda ödeyecektim. Ürünüm doludan hasar görünce 83 bin 520 TL tazminat aldım. Çok mutluyum."

Dörtyol yöresinin bu konuda risk bölgesi olduğuna dikkat çeken Hasoğlu, "Tüm çiftçilerin ürünlerini sigorta yaptırarak sancısız ve sıkıntısız günler geçirmesini istiyorum." şeklinde konuştu.