Jabulani halı sahalarda da tercih edilmiyor

2010 Dünya Kupası'nda eleştirilerin hedefi olan 'Jabulani' futbol topu halı sahalarda da oyuncular tarafından tercih edilmiyor. Jabulani futbol topu a

2010 Dünya Kupası'nda eleştirilerin hedefi olan 'Jabulani' futbol topu halı sahalarda da oyuncular tarafından tercih edilmiyor. Jabulani futbol topu alan birçok halı saha işletmecisi, oyuncuların maçlarda 'Jabulani'yi kullanmadığını söylüyor.

Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası'nda vuvuzela'dan sonra eleştiri oklarına en fazla maruz kalan turnuva için özel üretilen 'Jabulani' futbol topu oldu. Turnuvanın başlaması ile birlikte sokaklarda vuvuzela sesleri yükselmeye başlarken, halı sahalarda 'Jabulani' futbol topu da yerini aldı.

Topun sert ve kavisli vuruşlarda çok fazla yön değiştirmesi başta kaleciler olmak üzere futbolculardan ve futbol otoritelerinden ciddi eleştiriler almıştı. Jabulani hakkında yapılan eleştiriler, halı sahalarda maç yapacak vatandaşların top seçimini de etkiledi. Halı sahada maç yapacak oyuncular, maçlarda Jabulani yerine farklı topları tercih ediyor.

Halı saha işletmecisi Ramazan Arslan, Jabulani topunu halı sahaya aldığını belirterek, "Topu aldık ama sahada maç yapanlar onu tercih etmiyor. Gidiyorlar diğer toplarla maç yapıyorlar. Jabulani de kale arkasında oynanmadan duruyor. Jabulani'nin kullanılmamasının sebebi yapılan eleştiriler heralde." şeklinde konuştu.