Başkan Küçükler'den Kandil Mesajı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Miraç Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Manevi duygularımızı canlandıran, iç dünyamıza doğru bir yolculuk yaparak kendimizi sorgulamamızı sağlayan bu özel gün ve geceler, bizlere, bireysel ve toplumsal olarak, ibadet ve ahlak bakımından kendimizi yenileme, geleceğimizi Allah'ın rızası do

  Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler , Miraç Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda , " Manevi duygularımızı canlandıran , iç dünyamıza doğru bir yolculuk yaparak kendimizi sorgulamamızı sağlayan bu özel gün ve geceler , bizlere , bireysel ve toplumsal olarak , ibadet ve ahlak bakımından kendimizi yenileme , geleceğimizi Allah ' ın rızası doğrultusunda planlama ve ümitlerimizi tazeleme fırsatlarını sunar " dedi .
Küçükler , mukaddes bir yolculuğun ve manevi bir yükselişin ifadesi olan Miraç Kandili ' ni idrak edileceğini belirterek şunları kaydetti ; " Miraç hadisesi bizlere , ilahi rahmet ve huzura erişmenin , öncelikle gönül ve ruh temizliğinden , ahlaki erdemlere yükselişten geçtiğini de haber verir . Gerçek anlamda gönül ve ruh temizliğinin yolu da Yüce Allah ' a bağlılık ve boyun eğmekten geçer . Bunun temelinde de dünyaya dalıp ilahi çağrıya gönlümüzü ve zihnimizi yeterince açmayışımız yatmaktadır . İşlenen her bir günah ve masiyetin , bencillik , menfaatcılık , düşmanlık , başkalarının hak ve hukukuna saygısızlık gibi olumsuzlukların , bizim manevi ve ahlaki yükselişimizin önündeki en büyük engel olduğu asla unutulmamalıdır . Manevi duygularımızı canlandıran , iç dünyamıza doğru bir yolculuk yaparak kendimizi sorgulamamızı sağlayan bu mübarek gün ve geceler , bizlere , bireysel ve toplumsal olarak ahlak bakımından kendimizi yenileme , geleceğimizi Allah ' ın rızası doğrultusunda planlama ve ümitlerimizi tazeleme fırsatları sunar . Bu fırsatları iyi bir şekilde değerlendirerek . günahlarımızdan temizlenmek için bizi yaratan Allah ' a tövbe etmeli , rızasına uygun yaşayabilmek için O ' ndan yardım istemeliyiz . Unutmayalım ki , içtenlikle yapılan dua ve tövbe , kendimizi bulma ve bilmenin , bir başka deyişle bize nefesimizden daha yakın olan Yüce Yaratıcı ' nın huzuruna kabulün en güzel yollarından biridir . Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin Miraç Kandilini tebrik ediyor , bu mübarek gecede Yüce Allah ' a açılan ellerin ve yapılan dua ve yalvarışların , İslam aleminin birlik , ve beraberliğine , toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine , insanlığın barış , huzur ve saadetine vesile olmasını , diliyorum hepimizin gözü önünde cereyan eden hak ihlallerinin , şiddet ve acımasızlığın , acı ve gözyaşının dinmesini Cenab-ı Hak ' tan niyaz ediyorum . "