Bahçeli'ye davet yok, Kılıçdaroğlu'na yeşil ışık

Başbakan Yardımcı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, terörle mücadele için Başbakan Erdoğan'ın muhalefet partisi liderleri ile görüşmesi konusunda MHP lideri Devlet Bahçeli'nin tut...

 

Başbakan Yardımcı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç , terörle mücadele için Başbakan Erdoğan ' ın muhalefet partisi liderleri ile görüşmesi konusunda MHP lideri Devlet Bahçeli ' nin tutumlarını eleştirdi . Arınç , Bahçeli ' nin tutumlarını tutarsız olarak değerlendirirken , CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ' nun daha sorumlu bir davranış gösterdiğini belirterek , görüşmenin önümüzdeki günlerde gerçekleşebileceğini söyledi .

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek ' in yerine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , açıklamalarda bulundu . Arınç , terörle mücadele konusunda Başbakan Erdoğan ' ın muhalefet liderleri ile görüşmesi konusunun Bakanlar Kurulu ' nda gündeme gelmediğini belirtti . Ancak bu konuda MHP Lideri Devlet Bahçeli ' nin tavrını yakışıksız bulduğunu ifade eden Arınç , " Sayın Bahçeli ' nin böyle küçültücü aşağılayıcı davranışlarda bulunmasını kendisine yakıştıramadım . Ak parti tüm uygulamalarında ülke gerçeklerine uygun hareket ettiğini doğru yerinde kararlar olduğunu bilerek yapıyor . Bedel ödemeyi de her şeyin önünde tutuyor . Gel özür dile elimizi öp bunlar konuşulacak şeyler değildir . Vatan haini demeye kadar ithamlarla siyaset yapmaya devam ediyorlar . Biz MHP ile görüşmeyi talep etmiştik kabul etmemişlerdi . Davetin olması da sanıyorum ki mümkün olmayacaktır " diye konuştu .
Arınç , TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ' in " Ev Buluşmaları " önerisine yanıtı ise şu şekilde oldu :
" İşin iyice karikatürize edilmesinden üzülürüm . Evde buluşsunlar fikri daha önce de gündeme gelmişti . Siyasiler neden asık suratla birbirlerine bakarlar da niçin çay içmek için eşleriyle birbirlerini ziyaret etmezler denilirdi . O zaman mümkün bu olmamıştı ama belki bu ev ziyaretleri Türkiye açısından faydalı olabilir . Şu görüşmeleri yapalım sonra ev ziyaretlerine sıra gelebilir "
-KILIÇDAROĞLU ' NA YEŞİL IŞIK-
Arınç , CHP lideri Kılıçdaroğlu ' nun söylemlerini ise daha sorumluluk sahibi bulduğunu ifade ederek , eski CHP lideri Deniz Baykal ile görüşmek istenildiğinde kamera talebi geldiğini hatırlattı . Kılıçdaroğlu ' nda aynı üslubun devam etmediğini söyleyen Arınç , " Bu görüşme onların davetine icabet mi olur yoksa ziyaret mi olur önemli değil . Bu görüşme yapılmalıdır . Nerede yapılacağını sayın Başbakan kendilerine iletecektir . Sayın Başbakan önümüzdeki birkaç gün içinde iletecektir diye düşünüyorum " dedi .
-BAŞBUĞ ' UN AÇIKLAMALARINA YANIT-
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ' un " Sözün Bittiği Yerdeyiz " sözlerinin de yine Bakanlar Kurulu gündeminde olmadığının altını çizerek , yanıt verdi . Arınç , terörle mücadelenin hükümetin konusu olduğunu , güvenliğin ise bir boyut olduğunu dile getirerek şunları söyledi :
" Meseleye sadece güvenlik ve silah boyutundan bakmakla bütün meseleyi görmek mümkün değildir . Bu konuda hükümetimizin hiçbir zafiyeti yoktur . Sayın Genelkurmay Başkanı ' nın sadece silahlı kuvvetler konusunda değerlendirmede bulunması bir yanı eksik kalabilir . Bir gazetede ise " Esat ' ı hatırla da kendine çeki düzen ver " başlığı atması terörle mücadelede çok doğru bir tespit olmadığına inanıyorum . İşin diplomasi boyutu da son derece önemlidir . Bu söylemlerin Türk Silahlı Kuvvetler tarafından düşünüldüğü imasında bulunursak bu Suriye ile ilişkilerimizi zedeleyebilir . Bir başka konuda da Türkiye ' yi güvenilmez hale getirebilir . "
-DAVA AÇILDIĞINDA GEREĞİ YAPILACAKTIR-
Arınç , Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ' in tutuklanmasına ilişkin bir soru üzerine ise sivil yönetimin bu konuda duyarlı olduğunu belirterek , gereğinin yapılacağını kaydetti . Başbakan Yardımcısı Arınç , dava açıldığı ve iddianame hazırlandığı zaman duruma göre açığa alınacağı veya görevden alınacağını söyledi . ( ANKA )

Zaman