Kılıçdaroğlu: 'Stratejik Derinlikte, Stratejik Boğulma' Tbmm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail'in, AK Parti'nin izlediği politikayı ters yüz edip, yerden yere vurduğunu öne sürerek, 'Onurumuzla oynadılar.

  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , İsrail ' in , AK Parti ' nin izlediği politikayı ters yüz edip , yerden yere vurduğunu öne sürerek , ' Onurumuzla oynadılar . Nedeni ; AK Parti , sorumlusu ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan . Buna stratejik derinlikte , stratejik boğulma denir . Gazze ' ye yardım götürürken ölen 9 yurttaşın kanları yerde . O kanların sorumlusu Erdoğan ve onun partisi ' dedi .
Kılıçdaroğlu , partisinin TBMM Grubunda , Gazze ' ye insani yardım götüren konvoya yapılan saldırının ardından yaşanan süreci ve dış politikadaki gelişmeleri değerlendirdi .
' AK Parti , sadece terör konusunda mı başarısız , dış politikada başarılı oldu da bizim mi haberimiz olmadı? ' diye soran Kılıçdaroğlu , Gazze ' ye insani yardım götüren gemiye yönelik saldırıyı anımsattı .
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kanının yerde kalmaması yönünde bir tavır aldıklarına işaret eden Kılıçdaroğlu , Hükümetin , BM Güvenlik Konseyi ve NATO ' dan İsrail ' i kınamasını istediğini , uluslararası soruşturma komisyonu kurulmasını , zararların karşılanmasını talep ettiğini , ancak sonucun ' sıfır ' olduğunu belirtti .
Kılıçdaroğlu , İsrail Hükümetinin olayı kınamadığını tam tersine ' Türkiye bizden özür dilesin ' noktasına getirdiğini kaydetti .

- ' ONUN İÇİN KAÇIYORLAR ' -

9 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının bütün boyutuyla incelenmesi için araştırma önergesi verdiklerini , TBMM ' nin gündemine getirdiklerini ancak AK Parti ' nin oylarıyla reddedildiğini belirten Kılıçdaroğlu , ' Türkiye ' de halkın bu kadar önemli bir konuda bilgilenmesine , parlamentonun bu konuda araştırma yapmasına ' hayır ' diyen bir iktidarın , ' uluslararası kurul oluşturulsun , o soruştursun ' önerisine kim güven duyabilir? ' sorusunu yöneltti .

- ' STRATEJİK DERİNLİKTE , STRATEJİK BOĞULMA ' -

Kılıçdaroğlu , Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile İsrail Sanayi ve Ticaret Bakanı ' nın Brüksel ' de yaptığı görüşmeyi de değerlendirdi .
İki bakanın ne görüştüğünü soran Kılıçdaroğlu , büyük bir ihtimalle , ' Ne olursunuz , bizden bir özür dileyin de şu defteri kapatalımın ' düşünüldüğünü belirtti .
Kılıçdaroğlu , İsrail ' in ise ' Siz bizden özür dileyin ' diyerek , AK Parti ' nin izlediği politikayı , bir daha ters yüz edip , yerden yere vurduğunu ve onurlarıyla oynadıklarını söyledi . Bunun nedeninin AK Parti ; sorumlusunun ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu , ' Buna stratejik derinlikte , stratejik boğulma denir . Geldiler ve boğuldular . Bir şeyler yapmak istediler , orada boğuldular , yalnız kaldılar . Dış politikada , soyutlanan , yalnız kalan bir Türkiye imajı çıktı ortaya ' diye konuştu .
Kemal Kılıçdaroğlu , 9 yurttaşın öldüğünü , kanlarının yerde olduğunu ifade ederek , ' O kanların sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan ve partisi Adalet ve Kalkınma Partisi ' dir ' dedi .

- ' SÖYLEM VE EYLEM TABAN TABANA ZIT ' -

Eksen kayma tartışmasının , izlenen politikaların güvensizliğinden kaynaklandığını savunan Kılıçdaroğlu , AK Parti ' nin , hiç kimseye güven vermediğini , Türkiye ' nin konumunun , her yerde tartışma konusu olduğunu ileri sürdü .
Güvensizliğin , AK Parti ' nin söylem ve eylemlerinin taban tabana zıt olmasından kaynaklandığını iddia eden Kılıçdaroğlu , ' AK Parti , eğer bir şey söylüyorsa bunun aksini yapacaktır ' görüşünü savundu .
Kılıçdaroğlu , 23 Haziranda elektrik fiyatlarında indirim yapılacağı açıklamasının hemen ardından fiyatlara zam gelmesinin buna örnek olduğunu söyledi .
Hükümetin halka söz verdiğini ancak bir süre sonra yüzde yüz çark ettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu , sözlerine şöyle devam etti :
' Demokrasinin güçlenmesi açısından yurttaşlarıma çağrıda bulunuyorum : Uygar , hukukun egemen olduğu , demokrasinin geliştiği bir ülkede doğruyu söylemeyen , halkı aldatan siyasal parti , sandıkta alaşağı edilir . Görev halktadır ve süreniz gelmiştir .
Adındaki adalete , kalkınmaya bakmayın , adalet , kalkınma değil bu . Ne söylüyorsa , ne yazıyorlarsa aksini yapıyorlar . İsimleri adaletse bilin ki bu ülkeye adaletsizliği getiriyorlar , kalkınmaysa , ülkeye kalkınmayı getirmiyorlar . Bunların yapısı budur . Bunlar hesap kitap bilmezler , halkı düşünmezler . Bunların tek düşündüğü alan vardır ; kendi cepleri ve yandaşlarının cepleri . Sayın Başbakan , halka ' Bize güvenin ' dememeli . Güvenmeyeceğiz , güvenmeme de bundan sonra bileceğiz ki Adalet ve Kalkınma Partisi için temel kuraldır . Onlara güvenmeyeceğiz . '

06 . 07 . 2010 15 : 23 : 23