İsrail'e 'Politikanı Değiştir' Çağrısı Roma

Almanya, İngiltere, İspanya, Fransa ve İtalya'nın dışişleri bakanları, İsrail'e Gazze Şeridi'nde uyguladığı politikada değişiklik yapma çağrısında bulundu.

  Almanya , İngiltere , İspanya , Fransa ve İtalya ' nın dışişleri bakanları , İsrail ' e Gazze Şeridi ' nde uyguladığı politikada değişiklik yapma çağrısında bulundu .
İtalya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre , 5 bakan , ' Gazze ' deki durumu kalıcı bir biçimde düzene koymak için , BM Güvenlik Konseyinin 1860 sayılı kararıyla da uyum içinde , temel bir siyaset değişikliğinin gerekli olduğunun ' altını çizdi .
Açıklamada , ' İsrail hükümeti tarafından ilan edilen önlemlerin en kısa süre içinde uygulanmasının ümit edildiği de ' vurgulandı .
BM Güvenlik Konseyinin 1860 sayılı kararında , ' acil , kalıcı ve tamamen uyulan ateşkes çağrısında bulunuluyor ve Gazze ' den İsrail kuvvetlerinin tamamının çekilmesi isteniyor . Kararda ayrıca insani yardımın özgürce dağıtılması da ' öngörülüyor .
İsrail , 20 Haziranda Gazze ' ye karadan uyguladığı ablukayı hafifleteceğini açıklamıştı . İsrail Dışişleri Bakanlığı da dün Gazze ' ye girmesi yasak olan mal ve ürünlerle Gazze ' ye girişine izin verilecek inşaat malzemelerine ilişkin listeleri yayımlamıştı . Buna göre , uluslararası toplum tarafından yapılan veya kontrol edilen , Filistin Yönetimi tarafından onay alan projelerde kullanılacak çimento , kireç , demir ve çelik gibi inşaat malzemelerine izin verilirken , silahlar ve patlayıcılar ile gübre gibi patlayıcı yapımında da kullanılabilecek olan maddeler yasak malzemeler kapsamında tutulmuştu .
06 . 07 . 2010 09 : 33 : 11