Hisarcık'ın Festival Alanı'nda Kan Bağışı Kampanyası

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde, Kütahya Kızılay Kan Bağış Merkezi'nce başlatılan kan bağışı kampanyası kapsamında Kültür ve Sanat Festival alanında kan alma işlemi yapıldı.

Hisarcık'ın Festival Alanı'nda Kan Bağışı Kampanyası
Kızılay Kan Bağış Merkezi'nce festival alanında bulunan polis noktasında gece başlatılan ve yaklaşık 2,5 süren kan alma işlemlerinde 13 ünite kan alımı yapıldı.
Dr. Mükerrem Bülbül, yaptığı açıklamada, " Kızılay olarak aldığımız kanları Eskişehir Bölge Kan Merkezine gönderiyoruz. Orada Hepatit C, Hepatit B, sifiliz ve diğer tahlilleri yapılıyor. Bu arada hastaneler kan ihtiyaçlarını bölge kan merkezlerine bildiriyor. Talep edilen kanlar kan merkezleri tarafından hastalara ücretsiz sağlanıyor. Kan hastanelere veriliyor. Artık hasta yakınları kan aramak için dolaşmıyorlar. Yeni sistemde hastaneler belirli kan stokları bulundurmak zorunda. Kan bağışına kan veren açısından bakacak olursak, son yapılan bilimsel araştırmalarda erkeklerde 3 ay da bir, kadınlarda ise 4 ayda bir düzenli olarak kan veren kişiler daha sağlıklı olmakta, kalp krizi, şeker hastalığı, tansiyon gibi rahatsızlıkların görülme sıklığı kan vermeyenlere göre daha azdır. Onun için ben vatandaşlarımıza sağlıklı iken kan vermeyi bir alışkanlık haline getirmelerini tavsiye ediyorum " diye konuştu.