Dursun Çiçek'in Avukatı Savunma Yaptı İstanbul

'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' davasının tutuklu sanığı Kurmay Albay Dursun Çiçek'in avukatı Celal Ülgen, 'Bizim SAT'çılar bir şey gömmek istese, eminim gecenin sessizliğinde kayar bölgeye girerler, en derine gömerler ve Tanrı dışında kimse gömdükleri şeyi bulamaz' dedi.

  ' İrtica ile Mücadele Eylem Planı ' davasının tutuklu sanığı Kurmay Albay Dursun Çiçek ' in avukatı Celal Ülgen , ' Bizim SAT ' çılar bir şey gömmek istese , eminim gecenin sessizliğinde kayar bölgeye girerler , en derine gömerler ve Tanrı dışında kimse gömdükleri şeyi bulamaz ' dedi .
İstanbul 13 . Ağır Ceza Mahkemesi ' ndeki duruşmada savunmasını yapan avukat Celal Ülgen , müvekkilinin çapraz sorgusu sırasında , mahkemenin denizcilerin neden hedef seçildiğini sorduklarını hatırlattı .
Ülgen , Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Güven Erkaya ' nın kuvvet komutanı olarak 28 Şubattaki etkin işlevi , bir polisin askerliği sırasında kuryelik yaptığı ve basına bilgi sızdırmaktan yargılanmasına ilişkin basında Sarmusak olayı olarak bilinen davanın denizcilerin hedef seçilmesinin nedenleri arasında olduğunu ileri sürdü .
Denizcilerin Karadeniz ' de kurduğu uluslararası donanma güç birliğinin , ABD ' yi rahatsız ettiğini iddia eden Ülgen , Deniz Kuvvetlerinin kendi silahını ve gemisini yaparak kendi kendine yeten bir kuvvet konumuna geldiğine dikkat çekti .
Ülgen , ' Senaryoyu yazanlar Dursun Çiçek ' i , Levent Bektaş ' ı , Levent Göktaş ' ı , Çetin Doğan ' ı ve çok sayıda askeri hedef alabilirler . Hedeflerindeki tek kurumun Türk Silahlı Kuvvetleri , Genelkurmay Başkanı olduğu belirtilmiştir ' dedi .
Bir gazete haberine dayanılarak yapılan suç duyurularında birinci sıradaki şüphelinin İlker Başbuğ olduğunu ileri süren Ülgen , birçok suç duyurusunda birçok askerin suçlandığını anlattı .

-SANIKLAR ARASINDA BAĞ YOK-

Avukat Ülgen , şunları söyledi :
' AB , bu bilgileri niye istiyor? Genelkurmay adına şikayet yapılmışsa burada demokrasi var . Yapılmamışsa yok öyle mi? O zaman burada demokrasi yok . Çünkü Genelkurmay Başkanı hakkında dava açacak cesarette bir savcı yok . Bu suç duyurularını ek klasörlere koyma cesaretini gösteriyorlar . Bu demokrasi göstergesi asla olamaz . Bu Türkiye ' nin nasıl bir baskı altında olduğunu gösteren belgelerden biridir . '
Davanın sanıkları arasında bağ olmadığını ifade eden Ülgen , sanıkların ortak eylemle suçlanmadıklarını söyledi . Ülgen , sanıkların ortak dava arkadaşları olmalarının mümkün olmadığını dile getirerek , savcıların yasanın zorunlu kılmasına karşın hiçbir sanık hakkında lehe delil toplamadıklarını ileri sürdü .
Ülgen , savcıların görevi kötüye kullanma suçunu işlediklerini savundu . İddianamenin kanıtlarının ihbarlar olduğunu ifade eden Ülgen , ' Yoğun ve kurgulanmış bir ihbarcı müessesesi var ' dedi .

-ÇİÇEK ' TEN ASKERİ LİTERATÜRE UYGUN BELGE-

Ülgen , çok kolay imza taklidi yapılabileceğini göstermek istediğini de belirterek , duruşma salonunda izlettiği videoda sağ elinde 2 parmağı olan bir kişinin Dursun Çiçek ' in imzasını atarken yer alan görüntülerini gösterdi . Ülgen , ' İmza atan arkadaşın elinde 2 parmak var . İmza atmak için yetenekli olmak yeterli ' dedi .
Ülgen ' in savunmasını tamamlamasının ardından söz verilen Dursun Çiçek de adaletin tecellisi açısından bir an önce tahliye edilmesini istedi .
Bu arada , savunması sırasında ' İrtica ile Mücadele Eylem Planı ' nda yer alan kelimelerin askeri literatüre uymadığını belirten Dursun Çiçek ' in , askeri yazım kurallarına uygun olarak hazırladığı aynı isimli belgeyi mahkemeye verdiği öğrenildi .

06 . 07 . 2010 15 : 14 : 39