Bezin pompası aracına bağlıyken hareket edince benzinlikte yangın çıktı

Kocaeli Yahya Kaptan semtinde, Petrol Ofisi'nde bir sürücünün, aracına benzin pompası bağlıyken hareket etmesi sonucu yangın çıktı. Yangına, itfaiye e

Kocaeli Yahya Kaptan semtinde, Petrol Ofisi'nde bir sürücünün, aracına benzin pompası bağlıyken hareket etmesi sonucu yangın çıktı. Yangına, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahale etmesi olabilecek faciayı önledi. Olay yerinden kaçan sürücü, polisler tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

Yahya Kaptan semtinde mahalle arasında bulunan benzinlikte bir şoförün, aracına benzin hortumu takılı olduğu halde hareket etmesiyle benzinlikte yangın çıktı. Olay yerine itfaiye ekiplerinin hızla gelmesi olabilecek bir facianın önüne geçti. Yahya Kaptan'da Şefik Alparslan'a ait BP Petrol Ofisi'ne 41 PB 964 plakalı aracın şoförü Eren Aka, aracı için 20 TL'lik benzin aldı. O sırada pompa görevlisi İbrahim Turgut araca benzin doldururken, başka bir araca benzin doldurmak için diğer benzin pompasına doğru yürüdü. Benzin pompası araca bağlı iken sürücü Aka, bir anda aracıyla hareket etti. Aracın hareket etmesiyle birlikte benzin deposu bir anda yıkılarak alev aldı. Sürücü Aka, olay yerinden kaçarken, pompa görevlisi ise durumu itfaiyeye haber verdi.

İtfaiye ekipleri yangına kısa sürede müdahale ederek, yangını kontrol altına aldı. Olay yerine intikal eden polis ekipleri de çevrede gerekli güvenlik önlemini aldı. Olayın ardından soruşturma başlatan ekipler, sürücü Eren Aka'yı kısa sürede bularak, gözaltına aldı.

Büyük bir panik yaşayan pompacı Turgut, "Buraya bir müşteri geldi benzin istedi. 20 TL'lik benzin istedi. Plakayı girdim, pompayı taktım. Benzini doldurmaya başladım. Sağ tarafa bir müşteri daha geldi. Sonra başka bir müşteri motosikleti ile geldi. O da 5 liralık benzin istedi. 20 liralık benzin doldurduğum parasını verdi. Sonra motora bakmaya gittim. Ona bakarken diğer müşteri basıp gitmeye kalktı. Pompayı devirdi. Bizim yıkamacı dur diye ikaz etti. Adam durmadı basıp gitti, arkasına baktı. En son ilerideki BİM'in orada durdu. Arkasına baktı. Arkasına bakınca yangını gördü. Aracından hortumu çıkarıp kaçıp gitti. Arabanın plakasını yazar kasaya girdim." şeklinde konuştu.