'Otellerin Kışın kapanmaması için sağlık turizmi ön planda tutulmalı'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Manavgat'ta deniz, kum ve güneş turizminin yanı sıra sağlık turizmini de ön planda

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Manavgat'ta deniz, kum ve güneş turizminin yanı sıra sağlık turizmini de ön planda tutacaklarını söyledi.

Birinci Manavgat Buluşması için turizm şehrine gelen Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Kaymakam Hacı İbrahim Türkoğlu'nu ziyaret etti. Mehmet Günal, Kaymakam Türkoğlu ile ilçeye yapılması planlanan tıp, diş hekimliği, ormancılık ve denizcilik fakülteleriyle ilgili fikir alış verişinde bulundu. Manavgat'ta turizmin yılın 12 ayına yayılması için sağlık turizmine önem verilmesi gerektiğini belirten Günal, bölgenin sağlık turizminde cazip alan olması için geniş çaplı bir fizibilite çalışması içinde olduklarını ifade etti. Günal, "Manavgat'ta çok sayıda kaliteli ve nitelikli otelin bulunması sağlık turizminin de bölgede yaygınlaşmasına öncü olabilir. Bu konuda turizmciler ve sağlık sektörü çalışanları buluşturularak çalışma yapması gerekir. Bölgede bir hastaneye tedavi amaçlı gelen turist, tedavisi bittikten sonra otelde tatilini yapar. Böylece yılın 12 ayı otellerimiz açık kalmış olur. Afyonkarahisar'da kaplıca turizmi yaygın. Bölgemiz içinde sağlıkla gelen su sporları ve farklı tedavi yöntemlerini cazip kılabiliriz." diye konuştu.

Günal, Sağlık Bakanlığı'nda sağlık turizmi koordinatörlüğüne Manavgatlı bir doktorun getirilmesinin bölge için büyük bir şans olduğunu kaydetti. Günal, siyaseti bıraktığında bölgede sağlık turizminin yaygınlaşması için Manavgat ile Alanya arasında bir noktaya özel bir hastane yapmayı düşündüğünü ifade etti.

Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, bölgenin coğrafi yapısının yılın 12 ayı turizm yapmaya elverişli olduğunu söyledi. Bölgenin sağlık turizminin yanı sıra doğa sporları turizmine de elverişli olduğunun altını çizen Türkoğlu, dünyanın sayılı dağ bisikleti ve oryantiring(yön bulma) parkur alanlarının Manavgat'ta olduğunu kaydetti. Türkoğlu, Titreyengöl, Sorgun Çamlığı, Oymapınar ve Side Antik Kent'te yapılan oryantiring yarışlarını bu yıl 3 günden 7 güne çıkaracaklarını belirtti.