Bolu'dan Yozgat'a gönül köprüsü kuruldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Bolu'dan Yozgat'a 200 öğrenci geldi.

Yozgat Lisesi Öğrenci Pansiyonu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Bolu'dan Yozgat'a 200 öğrenci geldi.

Yozgat Lisesi Öğrenci Pansiyonu önünde Yozgat Vali Yardımcısı Hüseyin Konak ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Başar tarafından karşılanan misafir öğrencilere dondurma ikram edildi.

Vali Yardımcısı Hüseyin Konak öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007- 2008 eğitim öğretim yılından itibaren başlanılan ve devam eden Gönül Köprüsü Projesini çok önemsediklerini belirtti. Türkiye'nin dört bir tarafında bu etkinliklerin devam ettiğini belirten Vali Yardımcısı Konak, "Biz de bu etkinliği çok önemsiyoruz. Çünkü her yörenin kendine has güzellikleri, doğası ve tarihi vardır. İlimizde belki denizi görmeyen çocuklarımız vardı. Bu proje sayesinde denizi görecek. Siz öğrencilerin içinde belki de bozkırı görmeyeniniz vardı, onlar da şimdi burayı görecek. İnşallah bu sayede Yozgat'ımızı beğenirsiniz. Sizleri misafir etmekten, aramızda görmekten dolayı çok mutluyum. Hepinize hoş geldiniz der, saygılar sunarım." dedi.

Bolu'dan Yozgat'a gelen 200 kişilik öğrenci grubu Yozgat Lisesi Pansiyonu'nda kalacak. Öğrencilere 6 gün boyunca Yozgat'ın doğal güzellikleri tarihi ve turistik yerleri gezdirilerek tanıtılacak.

Bu arada Yozgat ilköğretim ve orta öğretim kurumlarında öğrenim gören 200 kişilik öğrenci grubu ve görevlendirilen 15 idareci öğretmen de 6-12 Temmuz tarihleri arasında 5 günlük gezi kapsamında Zonguldak'a gidecek.