Baykal haklı; kimse kimseyi satmamalı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ın, 'Dostlarınızı satmayın' sözlerine katıldı. 'Son derece doğru bir düşünce. Hiç kimse hiç kimseyi satmamalı.' diyen Kılıçdaroğlu, ...



CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ın, 'Dostlarınızı satmayın' sözlerine katıldı. "Son derece doğru bir düşünce. Hiç kimse hiç kimseyi satmamalı." diyen Kılıçdaroğlu, Baykal'ın kimleri kastettiğinin ise kendisine sorulmasını istedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ın, Genel Sekreter Önder Sav'ı eleştirdiği izlenimi doğuran 'Dostlarınızı sakın ha satmayın' sözlerine katıldığını belirtti. "Bana göre son derece doğru bir düşüncede. Hiç kimse hiç kimseyi satmamalı." diyen Kılıçdaroğlu, Baykal'ın bu sözleriyle kimi kastettiğinin sorulması üzerine "Bunu Sayın Baykal'a soracaksınız." dedi.
Eski CHP lideri Baykal, önceki gün memleketi Antalya'da katıldığı bir dayanışma yemeğinde partililere 'birbirlerini satmama' tavsiyesinde bulunmuş, "Dostlarınızı, sizi bugünlere getirenleri sakın ha satmayın. Siyaset vefa işidir, esas olan ihanet değildir. Her tavsiyenin arkasında yeni yol arayışlarına girmeyeceksiniz." ifadelerini kullanmıştı. Dün sabah Trabzon'da sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilerin bu konudaki sorularına muhatap oldu. Kılıçdaroğlu, "Önceki genel başkanımız dedi. Hiç kimse hiç kimseyi satmamalı." diye konuştu. CHP lideri, Ankara'ya dönüşünde Esenboğa Havalimanı'nda da aynı soruyla karşılaştı. Bu kez, "Parti içinde kavgaya yer yok, parti huzur içinde iktidara koşacak. Temel hedefimiz bu." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun havalimanından ayrılmasından kısa süre sonra Baykal da Antalya uçağından indi. Baykal, gazetecilerin sorularına, "Söylenecek her şeyi söyledik. Yeni bir durum yok." karşılığını verdi.
Görüşmeye Başbakan karar verecek
Başbakan Erdoğan ile bir araya gelip gelmeyeceklerinin sorulması üzerine, "Ona karar verecek olan Sayın Başbakandır." diyen Kılıçdaroğlu, "Başbakan'ın bu hafta sizi davet edeceği söyleniyor. Gidecek misiniz?" yönündeki soru üzerine, "Sayın Başbakan'a bir bakalım önce, ne söyleyecek. Tatilden bir dönsün..." şeklinde konuştu. Bir soru üzerine DSP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in CHP'ye katılması için görüşeceğini kaydetti.
Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun Trabzon'daki sivil toplum örgütü temsilcileriyle yaptığı toplantıda, bir vatandaşın "Bal tutan parmağını yalıyor." sözüne şu karşılığı verdiği öğrenildi: "Kendi balını yalıyorsa sorun yok da milletin balını yalarsa sorun var demektir. O zaman biz de bunun hesabını sorarız." 

Zaman