Şefkat-der'den Kadına Şiddeti Önleme Önerileri

Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, düzenlediği basın açıklamasında kadına yönelik şiddeti önleme yollarıyla ilgili önerilerini dile getirdi.

  Kültür Park ' ta Şefkat-Der ' e ait Hayata Tutunma Evleri ' nde kalan kadınlarla birlikte düzenlediği basın açıklamasında çözüm önerilerini sıralayan Hayrettin Bulan , şiddet yönünden risk altındaki kadınlara 24 saat yakın koruma sağlanması gerektiğini belirterek , " Kadınların sığınabilecekleri kadın sığınma evleri artırılsın ve ev tipi stüdyo ve aile sığınma evleri açılsın . Şiddet uygulayanlar mutlaka tutuklu yargılansın ve cezalarda tahrik indirimi kaldırılsın . Şiddet uygulayanlara hapis cezalarının yanında ,
zorunlu psikiyatrik tedavi de uygulansın . Hapis cezası ve psikiyatrik tedaviye rağmen şiddet uygulamakta ısrar edenler , ülke dışında anlaşma yapılan uygun bir ülkeye sürgüne gönderilsin . Ayrıca bu şahısların küresel takip için elektronik bileklik takması zorunlu hale getirilmeli " dedi .
Şiddet yönünden risk altındaki kadınlara devletin sahip çıkması gerektiğini de dile getiren Bulan , " Bu kadınların daha sonra şiddet görmemeleri için mutlaka yeni kimlik ve vergi numarası ile yeni kimlikler verilmedir . Ayrıca bu risk altındaki kadınlara kendini savunma yöntemleri öğretilerek biber gazı , elektroşok aleti ve eğitim verildikten sonra taşıma ruhsatlı silah verilmesi sağlanmalıdır . Günlük ortalama 3-4 kadının katledildiği , yüz binlercesinin şiddet gördüğü ülkemizde bu çözüm önerilerimizin
uygulanması , şiddet yönünden risk altındaki kadınların ve ailelerin hayatlarının kurtarılması bakımından önem taşımaktadır " şeklinde konuştu .