Muhtarlar, Siirt Valisi Musa Çolak'ı Ziyaret

Siirt'in Kurtalan ilçesinde görev yapan köy muhtarları toplu halde Vali Musa Çolak'ı ziyaret etti.

  Valilik toplantı salonunda yapılan görüşmede muhtarlar , eğitim , içme suyu , yol , elektrik , sağlıktaki sıkıntılarını dile getirdiler . Muhtarların problemlerini not alan Çolak , ilçe gezilerinde köyleri de ziyaret edeceğini belirterek , kendisine iletilen sorunların mutlaka incelemeye alınacağını ve en kısa sürede devletin imkanları dahilinde çözüm getirilmesi için çalışma yapılacağını söyledi .
Vali Çolak , " Köylerimizde yapacağımız inceleme ve değerlendirme sonucunda Köylerimizin müşterek ihtiyaçlarını tespiti ve bu ihtiyaçların giderilmesi için ilgili daire amirlerinin de hazır bulunacağız . İlimizi hep birlikte yöneteceğiz . Kapımız her zaman sizlere ve tüm vatandaşlarımıza açıktır . Sizler , halkımızın teveccühünü , güvenini ve özgür iradesini kazanarak seçildiniz . İnsanların en hayırlısı , insanlara en çok hizmet edendir , sözünden hareketle , bütün vatandaşlarımızın yaşam standartlarını ve refah
düzeylerini yükseltmek , amacımızdır . Köylerimizin ihtiyaçlarını önem sırasına göre planlayarak , devletimizin sağladığı kaynaklardan en iyi şekilde yararlanmanız için çaba harcayacağım . Ben de köyde yetişen biri olarak , köy muhtarlarımızın içinde bulundukları zorlukları biliyorum . Devletimizin hükümetimizin başlatmış olduğu Kırsal Kalkınma Projeleri ve Köylerin Altyapısının Desteklenmesi ( KÖYDES ) projeleri ile birçok köyümüzün yol , su ve kanalisazyon gibi önemli altyapı yatırımları tamamlanmıştır . Tek
istediğim , milli birlik ve beraberliğimizi bozmadan kardeşçe hep birlikte yaşamamızdır . Bizler birlik ve beraber oldukça kimse bizi bölemez , devletimizin , milletimizin huzur ve güvenini bozan dış mihrakların , hain bölücü unsurların oyununa asla gelmemeliyiz " dedi .
Vali Musa Çolak , kendilerini nezaket ziyaretinde bulunan muhtarlara teşekkür etti , bunun üzerine bir çok köy muhtarı Vali Çolak ' ı köylerine davet ederek , ziyarettin çok memnun olduklarını söylediler .