Büyük Ankara Festivali yoğun ilgi gördü

Başkentlilerin yıl boyunca özlemle beklediği Büyük Ankara Festivali kapılarını açtı

Büyük Ankara Festivali yoğun ilgi gördü
  Başkentlilerin yıl boyunca ö ; zlemle beklediği Bü ; yü ; k Ankara Festivali kapılarını aç ; tı . Atatü ; rk Kü ; ltü ; r Merkezi ' ndeki ( Hipodrom Alanı ) dev alana kurulu ve birbirinden değişik yü ; zlerce farklı standa eğlenceye sahip Festival , ilk gü ; nü ; nde 7 ' den 70 ' e binlerce Başkentlinin buluşma noktası oldu .

Ankara Bü ; yü ; kşehir Belediyesi tarafından bu yıl ü ; ç ; ü ; ncü ; sü ; dü ; zenlenen Festivalle , yaz gü ; nlerini Başkent ' te geç ; iren vatandaşlara yine unutulmaz bir eğlence fırsatı sunuluyor .

Eğlenceden konserlere alışverişten yarışmalara kadar pek ç ; ok etkinliğin dü ; zenleneceği ve masraflarının bü ; yü ; k kısmı sponsor şirketler ve firmalarca karşılanacak festivalde , her gü ; n birbirinden ü ; nlü ; sanatç ; ıların konseriyle coşacak Başkentliler , her alanda ayrı bir sü ; rprizle eğlenecekler .

Caddelerinde , işyerlerinde , her gü ; n siyasetin konuşulduğu , sıcak politik sü ; reç ; le iç ; iç ; e bir kent diye tanınan Ankara ' nın bu gö ; rü ; ntü ; sü ; nden uzak , eğlence ve etkinlik dolu Festival alanındaki giyimden , gıdaya , mutfak eşyalarından , yiyecek-iç ; ecek stantlarına , otomobil satışından , ilç ; e ve belde belediyelerinin tanıtım stantlarına kadar akla gelebilecek her tü ; rlü ; ihtiyaca yö ; nelik olarak oluşturulan yü ; zlerce stantta gü ; n boyu hesaplı ve kaliteli alışveriş keyfi yaşayan binlerce Başkentli , Ankara ' da ö ; lü ; mevsim olarak adlandırılan bir dö ; nemde hem esnafın hem de alışveriş yapanların ilk gü ; nden yü ; zü ; nü ; gü ; ldü ; rü ; yor .

-Belediye Birimlerinin StantlarıI Yoğun İlgi Gö ; rü ; yor
Tatile gidemeyen ve yaz mevsimini Ankara ' da geç ; iren vatandaşlara yö ; nelik olarak dü ; zenlenen , ancak gerek Ankara dışından gelen gerekse tatilini bitirip Başkent ' e dö ; nen vatandaşların yoğun bir şekilde katılımının sağlandığı Tü ; rkiye ' nin en bü ; yü ; k festivali olma ö ; zelliğini taşıyan ' Bü ; yü ; k Ankara Festivali ' nde Bü ; yü ; kşehir Belediyesi birimlerinin ç ; alışmalarının gö ; sterildiği ayrı ayrı ç ; adırlar da halkın yerel hizmetleri yakından tanıyıp , yaşadıkları kente ilişkin bilgilenmelerini sağlıyor .

Ankara Bü ; yü ; kşehir birimlerinin , Başkent ' in simgeleri Ankara Kalesi , Tren Garı , Arkeoloji Mü ; zesi ve Eski TBMM gibi binaların motifleriyle giydirilen dev ç ; adırlarda hizmet vermesi de Başkentlilerin yoğun ilgisiyle karşılandı .
Ankara ' da tatil yö ; relerinde yaşanmayan bir hareketliliğe imza atan festivalde başkentliler , gü ; ndü ; zleri yü ; zlerce stantta alışveriş keyfi yaşarken , birbirinden değişik gö ; sterileri de izleyebilme imkanı yakalayacaklar .

Serbest Stil Motokros gö ; sterileriyle heyecan dolu saatlere şahit olacak Başkentlilerin , stantlardaki yarışmalarda ö ; dü ; l alanları Balonla Ankara Uç ; uşu yapacak ve Başkenti 15 dakika boyunca tepeden izleme imkanı bulacaklar . Ayrıca Başkentli sinemaseverler de Basın Yayın Dairesi Başkanlığı ' nın ç ; adırında oluşturulacak dev beyaz perdede de birbirinden ü ; nlü ; ve başarılı 12 adet Tü ; rk filmini ü ; cretsiz olarak seyredebilecekler .

-Sanat Haftası Festival Alanında
Yaşlılardan , genç ; lere , ç ; ocuklardan , hanımlara ve engellilere kadar her yaştan her kesime ö ; zel yü ; zlerce aktivitesiyle gö ; z dolduran ve bir şehir havasını andıran festivalde ayrıca , Tü ; rk halk Oyunları gruplarının yanı sıra 14 ü ; lkeden gelecek yaklaşık 500 kişiden oluşan halk dansları toplulukları , hem ü ; lkelerine ö ; zgü ; danslarını Başkent ' e taşıyacak , hem de dü ; zenlenen bu muhteşem festivalin coşkusuna ortak olacaklar .

-Yazlık Ankara ' nın Renkli Hatırası&hellip ;
23 Nisan Kortej ' inden dağıtılacak ve gü ; n iç ; erisinde dü ; zenlenen yarışmalarda da ö ; dü ; l olarak verilecek toplar ve Oyuncaklarla karne hediyelerini alacak ç ; ocuklar
Başkentlilerin olması gerekenden fazlasını bulacağı , ' Ankara ' da tatil bir başkadır ' dedirten heyecanın , keyfin ve mutluluğun hiç ; ara vermeden gü ; n boyu sü ; receği festivalde . Bu akşamın konser konuğu ü ; nlü ; sanatç ; ı İbrahim Tatlıses olacak .