Sedat Sel Tatarköyü Ve Tepeltepe Köylerinin Şenliklerine Katıldı

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, ilçeye bağlı Tatar köyü ve Şebinkarahisar ilçesine bağlı Tepeltepe köy şenliklerine katıldı.

Sedat Sel Tatarköyü Ve Tepeltepe Köylerinin Şenliklerine Katıldı
Başkan Sel Tatar köyü muhtarlığı ve Tatar Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği tarafından Tatar ormanı içersinde gönlünce mevkiinde 5.cisi düzenlenen Tatar Köyü Yayla Şenliklerine katılan Belediye Başkanı Sedat Sel, "Tanıtamadığın yer, gidemediğin yer hiçbir zaman senin değildir" dedi.
Başkan Sel, "Suşehri Belediyesi olarak bir çalışma başlattık. Suşehri merkezinden başlamak kaydıyla, Geçen hafta Karacaören yaylasının, o güzelim ormanlarının ve göllerinin fotoğraflarını ve çekimlerini yaptırdık. Allah kısmet ederse bu haftada Tatar köyümüzün bu güzelim ormanlarının fotoğrafları ve çekimleri yapılacak. Bu güzel, profesyonel çalışmaları önümüzdeki yıllarda ulusal ve yerel medyalarda halkımıza tanıtılacak. Aynı zamanda, bu güzelim doğa harikası, çam kokulu ormanlarımızı görmeleri için yurt dışından davetler yapmaya başladık. Bu çalışmalar sadece bizlerle değil, sizlerinde desteğiyle olacaktır. Amacımız bu güzelim doğa harikalarını sadece bizler değil, herkesin bilmesi ve tanımasıdır" dedi.
Orman içerisinde yapılan şenlikte vatandaşlar ile bir süre sohbet eden Başkan Sel ve beraberindekiler daha sonra Giresun'un Şebinkarahisar ilçesi Tepeltepe köyü şenliklerine katıldı. Dorukiçi mevkiinde köy muhtarlığı ve Tepeltepe köyü Ssoyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından tertip edilen şenlikte konuşan Belediye Başkanı Sedat Sel, Kelkit vadisinin, Amasya'da bulunan Yeşilırmağa kadar uzanan Kelkit çayının insanlarının bir bütün olduğunu söyleyerek, "Bunu ayırmak mümkün değildir. Kültürüyle, yemeğiyle, oyunlarıyla bir bütün halindedir. Her şeyimiz ile bir bütünüz. Ama tek kadersizliğimiz vardır, hizmet bizlere çok geç geliyor. İşte Şebinkarahisar'ımızın cevizi, Suşehri'nin fasulyesi meşhur. Bunun için bu bölgede hayvancılığın ve tarımın kalkınması gerekiyor. Bunların yapılması içinde yol lazım. Su lazım ve en önemlisi gayret lazım. Bunun için bana düşen görevde her zaman emrinizdeyim. Böyle bir şenliği tertip etmenizden dolayı, derneğinizi ve muhtarlığınızı tebrik ediyorum" diye konuştu.
Tepeltepe Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Ersan Er, komşu İlçe Belediye Başkanı Sedat Sel'in şenliklerine katılmasından dolayı teşekkürlerini ileterek Başkan Sel'e içerisinde Tepeltepe köyünün fotoğrafı olan duvar saati hediye etti.
Her iki şenlikte mahalli sanatçıların söylediği türküler eşliğinde şenliğe katılanlar halaylar çekti.
Başkan Sel'in şenlik programlarına, İl Genel Meclis Üyesi Erhan Özen ve Belediye Meclis Üyesi Nuh Genç de eşlik etti.