Sarıkaya İlçesinde 2 Köye Süt Soğutma Tankı Yerleştirildi

Yozgat'ın Sarıkaya İlçesine bağlı Toprakpınar ve Çıkrıkçı köylerinde yapımı tamamlanan süt toplama merkezlerine, Sarıkaya Süt Üreticileri Birliği (SSÜB) tarafından 3 bin litre kapasiteli 2 adet süt soğutma tankı konuldu

Sarıkaya İlçesinde 2 Köye Süt Soğutma Tankı Yerleştirildi
Yozgat'ın Sarıkaya İlçesine bağlı Toprakpınar ve Çıkrıkçı köylerinde yapımı tamamlanan süt toplama merkezlerine, Sarıkaya Süt Üreticileri Birliği (SSÜB) tarafından 3 bin litre kapasiteli 2 adet süt soğutma tankı konuldu.
Sarıkaya Süt Üreticileri Birliği Başkanı Bünyamin Çamlıdağ, Toprakpınar ve Çıkrıkçı köylerini pilot bölge seçip buralarda soğutma merkezi oluşturduklarını belirterek, "Sütün daha kaliteli olması ve üreticinin eline daha fazla para geçmesi için süt soğutma tankı aldık. Önümüzdeki günlerde ilçe merkezindeki Yeni Sanayi Sitesine 6 bin litrelik 2 süt tankı daha yerleştireceğiz. Yine Babayağmur kasabası, Bebek ve Yazıkaplancı köylerine de süt soğutma tankı kurmayı planlıyoruz" dedi.
Sarıkaya ilçesinden ve köylerinden, ortalama günlük 20 ton süt toplamayı hedeflediklerini ifade eden Çamlıdağ, "Köylere kuracağımız süt soğutma tanklarıyla sütün litre fiyatı biraz daha yükseltecektir. Süt soğutma tankı kurulmasına destek veren Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül'e, Yozgat Valisi Necati Çetinkaya'ya, Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez'e ve il genel meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.