Bakan Demir'in Samsun Gezisi

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Samsun'un Vezirköprü ilçesinde park açılışı yaptı, sünnet şölenine katıldı.

Bakan Demir'in Samsun Gezisi
1934-1938 yılları arası Vezirköprü'de belediye başkanlığı yapan Merhum Abdullah Derici tarafından 1984 yılında Vezirköprü Belediyesi'ne bağışlanan 7.5 dönüm arazi üzerine yapılan Abdullah Derici Parkı'nın açılışına Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, CHP Samsun Milletvekili Suat Binici, Vezirköprü Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Burhan Ersoy, Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcısı Yaşar Boyraz, Samsun Baro Başkanı Nejat Anıl, AK Parti İl Başkanı Adem Güney, sivil toplum
örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların yanı sıra Abdullah Derici'nin damadı Danıştay Üyesi Levent Artuk, yeğenleri Nezahat Küçükbaş, Hamiye Çınar ve Hadiye Artuk katıldı.
Arsayı bağışlayan Abdullah Derici'nin yeğeni Danıştay Üyesi Levent Artuk yaptığı açılış konuşmasında, "Bu, ailemiz için gurur vesilesi olmuştur. Bakanımıza, belediyemize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Vezirköprü Belediye Başkanı İ.Sadık Edis de yaptığı açılış konuşmasında, "Halka hizmeti hakka hizmet sayan belediyemiz, bu konuda her türlü çalışmaya destek vermiş ve destek verenleri de unutmamıştır. Arsayı bağışlayan sevgili büyüğümüz Abdullah Derici'yi saygıyla anıyoruz" diye konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Suat Binici, "Bugün burada çok güzel bir park yapıldığını görüyoruz. Emeği geçenlere ve bu parkı hizmete sunan belediye başkanı Sadık Edis'e teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Bakan Mustafa Demir de şunları söyledi: "Hizmetin kadrini bilmezseniz, bu hizmet olgusunu topluma ve geleceğimize sağladığı katkıyı ve yararın kıymetini de bilememiş olursunuz. Bundan sonra hizmet edenleri de unutmayın. Çocuklarımız ve torunlarımız hizmete aşina olsunlar. Genlerinde ve kültürlerinde onu taşısınlar."
Bakan Demir, Vezirköprü'ye yeni bir devlet hastanesi yapılması için 400 bin lira ödenek geldiği müjdesini vererek, önümüzdeki hafta hastane arsasının kamulaştırma çalışmalarının başlayacağını açıkladı.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı İ. Sadık Edis, Bakan Mustafa Demir, Samsun Baro Başkanı Nejat Anıl'a ve Abdullah Derici'nin yakınlarına teşekkür plaketi verdi. Plaket töreninden sonra İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş tarafından yapılan dua ile parkın açılışı yapıldı.
Bakan Demir, Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Samsun Şubesi ile Vezirköprü Belediyesi tarafından sünnet ettirilen 85 çocuk için düzenlenen şölene de katıldı.