Kız Çocukları Pansiyonda Kalmak İçin Validen Yardım İstedi

Erzurum Nene Hatun Anadolu Lisesi'ni kazanan ancak pansiyon olmaması sebebiyle liseye devam edemeyecek olan 2 kız öğrenci, Van Valisi Münir Karaloğlu'ndan destek istedi

Kız Çocukları Pansiyonda Kalmak İçin Validen Yardım İstedi
  Erzurum Nene Hatun Anadolu Lisesi ' ni kazanan ancak pansiyon olmaması sebebiyle liseye devam edemeyecek olan 2 kız öğrenci , Van Valisi Münir Karaloğlu ' ndan destek istedi . Vali Karaloğlu da , Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine , bu kızların , Van ve Erciş ' te öğrencilerin aldığı puanlara eşit olan pansiyonlu okullara yerleştirilmesi talimatını verdi .
Vali Münir Karaloğlu , beraberinde Erciş İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu , İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ve kurum amirleriyle birlikte Pay Köyü ' nde incelemelerde bulundu . Karaloğlu , Pay Köyü ' ne gelişinde Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ' nda ( YİBO ) toplanan vatandaşlar tarafından karşılandı . Vatandaşlarla tek tek tokalaşan Karaloğlu , ardından YİBO ve pansiyonda incelemelerde bulundu . Pansiyon ve okulda yapılacak tadilat ve onarımlarla ilgili bilgi alan Karaloğlu , yöneticilere yaz tatili süresince okulun vatandaşlara açık kalmasını , bilgisayar öğretilmesi için de kurslar düzenlenmesi talimatını verdi . Karaloğlu daha sonra beraberindeki kurum amirleriyle birlikte YİBO bahçesine kurulan alanda vatandaşlarla bir araya gelerek onların sorunlarını dinledi . Vatandaşlar , Vali Karaloğlu ' ndan kış aylarında okul önünden ana yola kadarki 150 metrelik yolun çamur olması sebebiyle öğrencilerin sıkıntı yaşadıklarını , dolayısıyla buranın asfaltlanması talebini iletti . Vali Karaloğlu da İl Özel İdaresi yetkililerine okul önünün asfaltlanması talimatını verdi .
Vali Karaloğlu ' nun yanına yaklaşan Elif Cengiz ve Sevda Çakır isimli öğrenciler , özel bir taleplerinin olduğunu dile getirdi . Elif ve Sevda isimli öğrenciler ; bu yıl PAY YİBO ' dan mezun olduklarını , girdikleri SBS ' de 353 puan aldıklarını , Erzurum Nene Hatun Anadolu Lisesi ' ne yerleştiklerini ; ancak okulda pansiyon olmaması sebebiyle liseye gidemeyeceklerini , Van ' da pansiyonlu bir okula yerleşmeleri için kendilerine yardımcı olunmasını talep ettiler . Karaloğlu , kız öğrencilere , liseyi okuma isteklerinden dolayı teşekkür etti ve kendilerine yardımcı olacağını söyledi . Karaloğlu , beraberinde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Erdoğan ' a , kız çocuklarıyla yakından ilgilenmesi talimatını vererek : " Yeni yapılan Anadolu Lisesi ' ne çocukların kayıtlarını yaptıralım , kalmaları için de Kız Meslek Lisesi pansiyonuna yerleştirelim . " dedi .