Kaymakam Babahanoğlu Çermik'in Sbs Başarısını Değerlendirdi

Diyarbakır'ın Çermik Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) belirledikleri hedefleri fazlasıyla aşarak başarı oranlarını yüzde 100 arttırdıklarını belirtti

Diyarbakır'ın Çermik Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) belirledikleri hedefleri fazlasıyla aşarak başarı oranlarını yüzde 100 arttırdıklarını belirtti. Babahanoğlu öğrencilerin aldığı puanlarla Çermik'in Türkiye sıralamasında iyi bir yer alacağını söyledi.
Çermik'te ilk SBS yerleştirmesine göre 275 öğrenci fen lisesi, Anadolu öğretmen lisesi, Anadolu lisesi ve Anadolu meslek lisesine yerleşti.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kaymakam Nesim Babahanoğlu, SBS sonuçlarına göre birinci yerleştirme sonucuna göre Çermik'ten 275 öğrencinin Anadolu liselerine yerleştiğini belirterek, bu öğrencilerden 12'sinin Fen lisesi, 43'nün Anadolu öğretmen lisesi, 141'nin Anadolu lisesi ve 79'unun da Anadolu meslek liselerine yerleştiğini dile getirdi.
Kaymakam Babahanoğlu, geçen yıl yüzde 15'lik yerleştirme oranıyla Çermik'in ilde ikinci sırayı aldığını hatırlatarak, bu yıl yüzde 35'lik yerleştirmeyle ilçenin il birincisi olduğunu ve bu dereceye göre Çermik'in Türkiye sıralamasında iyi bir yer alacağını tahmin ettiğini bildirdi.
2006 yılında dönemin Çermik Kaymakamı Murat Erkan zamanında başlatılan, "Her öğrenci okumayı hak eder" projesi kapsamındaki yapılan çalışmaların meyve verdiğini anımsatan Kaymakam Nesim Babahanoğlu, "İlçede eğitim alanında 2006 yılından beri yükselen bir başarı trendi var. Bu başarının yakalanmasında emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kaya, eğitimden sorunlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Bozdoğan, okul müdürleri, fedakarca görev yapan öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra başarılı olan
öğrenci velilerini tebrik ediyorum. Bu başarı onların başarısıdır" dedi.
Geçen yıla göre bütün okul türlerinde yüzde 100 ve üzerinde yerleştirme başarısı yakaladığını kaydeden Babahanoğlu, başarıyı katlamayı hedeflediklerini, ikinci yerleştirmede daha fazla öğrencinin yerleştirme ihtimalinin olacağını, bunun da ilçe adına sevindirici olduğunu söyledi.