Eyüp'ün vizyon projeleri STK'lara anlatıldı

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşları, dernekler, spor kulüpleri ve muhtarlara bir yemek vererek Eyüp'te önümüzdeki

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşları, dernekler, spor kulüpleri ve muhtarlara bir yemek vererek Eyüp'te önümüzdeki aylarda gerçekleştirilmesi planlanan vizyon projeleri açıkladı.

Haliç kıyısında inşaatına yakında başlanacak Kültür Merkezi&Nikah Sarayı'nın projesini tüm detaylarıyla anlatan Başkan Kavuncu, "Eyüp'teki kültür sanat aktivitelerimizi gerçekleştireceğimiz, geniş katılımlı toplantılar organize edeceğimiz büyük kültür salonu ihtiyacımız vardı. Belediyemizin altındaki nikah salonu da ne yazık ki ihtiyaçları karşılayamıyordu. Bu iki büyük eksiğimizi ödül almış bir projeyle Mimar Emre Arolat imzasıyla yakında gerçekleştireceğiz. Bu sene sonuna doğru temeli atacağız" dedi.

Yeşilpınar Taşocakları bölgesinde Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte yapılması planlanan Dev Eğlence Merkezi&Park Projesi'nden de bahseden Başkan İsmail Kavuncu şunları söyledi: "Eyüp'teki istihdam sorunu da bu büyük projeyle birlikte çözülecek. Her gün binlerce kişinin ziyaret edeceği, şelaleleri, alışveriş merkezleri, lunaparkı, buz pistleri, spor merkezleriyle dev bir eğlence merkezi ve park olacak. Bu proje, sadece Eyüp'ün, İstanbul'un değil Türkiye'nin projesi olacak, büyük ses getirecek ve ilçemizin turizm cazibe merkezi olmasında temel taşı olacak."

Yemeğe katılan Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak da liselerin, Anadolu Lisesi ve meslek lisesine dönüştürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulunarak, "Eyüp'te Belediyemizin Büyükşehir Belediyemizle birlikte gerçekleştireceği vizyon projeleri ilçenin ekonomik ve sosyal kalkınmasında çok önemlidir. Her toplantıda söylediğim gibi bir kez daha tekrar ediyorum; burada yaşayan vatandaşlarımız Eyüplüyüm bilinciyle hareket etmeli, Eyüplü olmak bir ayrıcalık ancak büyük sorumluluk getiriyor kişilere. Biz her davranışımızla örnek olmalıyız" dedi.