Dörtyol'da 4 polisi şehit eden teröristlerin rehin aldığı MHP'li Kılıç: Polisler şehit olacağına keşke beni öldürselerdi

Hatay'ın Dörtyol İlçesinde meydana gelen ve 4 polis memurunun şehit edildiği olayda kulanılan aracın sahibi Payas Belediye Meclisi'nin MHP'li üyesi Be

Hatay'ın Dörtyol İlçesinde meydana gelen ve 4 polis memurunun şehit edildiği olayda kulanılan aracın sahibi Payas Belediye Meclisi'nin MHP'li üyesi Bestami Kılıç, polisleri şehit edenlerin kendi aracını kullanmasından dolayı çok üzgün olduğunu söyledi. T eröristlerin kendisini 4,5 saat rehin tuttuğunu ifade eden Kılıç, "Keşke ben öldürülseydim." dedi.

Bestami Kılıç, basın yayın organlarında belirtildiği gibi Belediye Başkan Vekili değil MHP'li Belediye Meclis Üyesi olduğunu ifade eden Kılıç, partisini yıpratma amaçlı haberler yapıldığını söyledi. Olayın cereyan ettiği gün yaylaya gittiğini ve silahlı kişilerce aracın durrurulduğunu anlatan Kılıç, 3 kişinin aracı alarak şehre indiğini ifade etti. Bestami Kılıç, "İki kişi beni rehin aldı. Üç kişi de araçla şehre erzak almak için ineceklerini ifade etti. Daha sonra aracı bırakacaklarını söylediler. Başımdaki 2 kişi beni ormanlık alana götürdü. Dört saati geçtikten sonre beni bıraktılar. Yüzleri açıktı. Normal kıyafetler giymişlerdi." diye konuştu.

Bestami Kılıç, serbest bırakıldıktan sonra yaya olarak oradan ayrıldığını ilk anda telefonunun çekmediğini ve çeken bir mevkiye geldiğinde de Kaymakam Hayri Sandıkçı'yı ve jandarmayı aradığını kaydetti. Aracının kullanılarak 4 polisin şehit edilmesine çok üzüldüğünü kaydeden Kılıç "Keşke 4 polisi öldüreceklerine beni öldürselerdi. İfademi de valinin karşısında verdim. Emniyette 1 saat kaldıktan sonra ayrıldım." dedi.