Şehit Uzman Çavuş Güzey son yolculuğuna uğurlandı

Van'ın Çatak ilçesinde araziye döşenen mayının patlaması sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Uzman Çavuş Yusuf Tuna Güzey, memleketi Adana'da gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Uzman Çavuş Güzey son yolculuğuna uğurlandı
  Van ' ın Ç ; atak ilç ; esinde araziye dö ; şenen mayının patlaması sonucu yaralanan ve tedavi gö ; rdü ; ğü ; hastanede şehit olan Uzman Ç ; avuş Yusuf Tuna Gü ; zey , memleketi Adana ' da gö ; zyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı .

Sabancı Merkez Camii ' ndeki tö ; rene gü ; ç ; lü ; kle gelebilen şehidin eşi Betü ; l Gü ; zey , ' Aşkın kanın yerde kalmayacak . Ben şehit eşiyim . Gururluyum . Yusuf ' um gururlu bir askerdi . Bende onun gururlu eşiyim ' dedi . Hainler sevinmesin şehidimin kanı yerde kalmayacak ' diyen acılı eşi teselli etmek ise 6 . Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek ' e dü ; ştü ; . Bek , ' Bana da silah verin bende gideyim , kanı yerde bırakmayayım ' diye feryat eden Gü ; zey ' e , ' Merak etme kızım o iş sana kalmaz ' karşılığını verdi . Gü ; zey , sık sık gö ; ğsü ; ne takılan şehidin resmini ö ; pü ; p okşayarak , ' Ağlamayacağım , ben şehit eşiyim ' şeklinde konuştu .

Binlerce kişinin toplandığı tö ; ren alanında sık sık ' Şehitler ö ; lmez vatan bö ; lü ; nmez , kahrolsun PKK ' şeklinde slogan atıldı .

Orgeneral Nejat Bek şehidin babası Behlü ; l Gü ; zey ' e , ' Merak etme bu vatana hiç ; bir şey olmaz ' dedi . Baba Gü ; zey ise , ' Cumhurbaşkanı benim Cumhurbaşkanım , Başbakan benim Başbakanım , komutanlar benim komutanım ama bu bayrak sadece Bilal Erdoğan ' ın sembolü ; değil . Bu Bayrak 70 milyonun sembolü ; ' diye konuştu . Kendisinin Cudi ve Gabar dağı kadar dik olduğunu belirten Baba Gü ; zey , ' Ç ; anakkale ' de birlikte savaştığımızı unutuyorlar ' dedi .

Anne Gü ; zey ise yanından yakınından yü ; kselen onca feryada rağmen gö ; zyaşlarına hakim oldu . Terö ; ristleri sevindirmeyeceğini belirten Anne , ' Bir oğlum daha var onu da vatana feda etmeye hazırım . Ben ç ; ocuklarımı vatan iç ; in yetiştirdim ' şeklinde konuştu . Gelinin elini bir an bile bırakmayan anne Gü ; zey , ' Yakınlarına da kimseyi sevindirmeyin ağlamayın ' şeklinde uyarıda bulundu .

Bu sıra da şehidin teyzesinin kızı Arzu Koyun , şehidin erkek kardeşine sarılarak , ' Hepimiz , Mü ; slü ; mansız . Mü ; slü ; man olan bunu yapar mı? İşte bu da yarın şehit olacak ' diyerek feryat etti . Koyun , daha sonra fenalık geç ; irdi . Şehit ' in kız kardeşi Sevil Gü ; zey de gö ; zyaşları iç ; inde terö ; re lanet yağdırdı .

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi kö ; yü ; ne uğurlandı . Şehidin eşi Betü ; l Gü ; zel eşini son yolculuğu ö ; ncesi tabuta sarılıp gö ; zyaşı dö ; ktü ; . Aşkım kanın yerde kalmayacak diyerek tabutu ö ; pen Gü ; zey , tabut araca koyulup yola ç ; ıkana kadar tabuttan elini ç ; ekmedi . Gü ; zey ' in feryatları yü ; rekleri dağladı .

Bu sırada kalabalığın etkisiyle ç ; ıkan kargaşada , tö ; rende gö ; rev alan bir asker , şehidin tabutunu taşıyan top arabasının altında kaldı . Bacağından yaralanan askere hazır bulunan ambulans ekibi mü ; dahale etti .

Şehidin naaşı toprağa verilmek ü ; zere ambulansla Yü ; reğir ilç ; esine bağlı Ç ; elemli kö ; yü ; ne gö ; tü ; rü ; ldü ; .