Savcı 15 yıl istedi: PKK propagandası yaptılar

Terör örgütü PKK'nın Kandil ve Mahmur kamplarından gelen grubun içinde yer alan 3'ü tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi. Irak'ın kuzeyindeki Kandil ve Mahmur k...

 

Terör örgütü PKK ' nın Kandil ve Mahmur kamplarından gelen grubun içinde yer alan 3 ' ü tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi .

Irak ' ın kuzeyindeki Kandil ve Mahmur kamplarından 19 Ekim 2009 günü gelen 4 ' ü çocuk 34 kişi arasında yer alan 7 kişi Diyarbakır 5 . Ağır Ceza Mahkemesi ' nde yargılanıyor . Mahkemeye sunulan mütalaada , sanıkların terör örgütünden gönüllü olarak ayrılmadıkları , terör örgütü elebaşısının çağrı ve talimatlarıyla Türkiye ' ye giriş yaptıkları gerekçesiyle haklarında TCK ' nın ' etkin pişmanlık ' hükmünün uygulanmasının mümkün olmadığı belirtildi .
Sanıklar hakkında TCK ' nın ' terör örgütünün üyesi olmak ' , ' örgüt adına suç işlemek ' ve ' terör örgütünün propagandasını yapmak ' suçlarından 15 yıla kadar hapis cezasının istendiği mütalaada , şu ifadeler yer aldı : " Gerek Türkiye ' ye giriş yaptığı Habur Sınır Kapısı ' na kadarki , gerekse serbest bırakıldıktan sonraki süreçlerde içinde bulundukları örgütün müzahir tabanı ve sempatizanlarına yönelik yapılan etkinliklerde bizzat ya da seçtikleri temsilciler aracılığıyla verdikleri mesajlarda , terör örgütünün stratejileri doğrultusunda baskı oluşturarak terör örgütünün ve elebaşısının Kürt halkı tarafından sahiplenilmesi ve süreçte belirleyici rol üstlenmesini sağlamak amacıyla üzerlerine atılı suçları işledikleri anlaşılmaktadır . "
Sanıklardan Nurettin Turgut , savunmasında , 1991 yılından itibaren Mahmur kampında bulunduğunu , Türkiye ' ye Mahmur Kampı Halk Meclisi ' nin kararıyla gönderildiklerini söyledi . Turgut , " Bizler bu kutsal topraklara akan kanın durması için geldik . Eşim ve 7 çocuğum hâlâ Mahmur kampında bulunmaktadır . " dedi . Sanık avukatları , mütalaaya karşı savunma hazırlamak için mahkemeden süre talebinde bulundu . Mahkeme , verdiği kısa bir aranın ardından duruşmayı erteledi . Diyarbakır 4 . ve 6 . Ağır Ceza mahkemelerinde bir süre önce görülen duruşmalarda Kandil ve Mahmur kamplarından gelen grubun içerisinde yer alan 7 sanık tutuklanmış , 3 sanık hakkında ' gıyabi tutuklama ' , 9 sanık için de ' zorla getirilme müzekkeresi ' hazırlanmasına karar verilmişti .
AA

Zaman