Partiler usulü tartışmamalı bir araya gelerek görüşmeli

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör sorununun çözümü konusunda parti liderlerinin bir araya gelmesini istedi. Türkiye'nin yaşadığı sorunların polemik konusu yapılmamasını isteyen G...



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör sorununun çözümü konusunda parti liderlerinin bir araya gelmesini istedi. Türkiye'nin yaşadığı sorunların polemik konusu yapılmamasını isteyen Gül, "Herkesin siyasî tavrı farklı olabilir. Ama Türkiye'nin çok önemli bir meselesi olduğunda partilerin, 'Nasıl olacak?' gibi usul meselelerini aşarak görüşmeleri gerektiği kanaatindeyim.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör saldırılarının ardından bir araya gelme konusunda yaşanan polemik üzerine siyasi parti liderlerini uyardı. Türkiye'nin çok büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu ve bunların polemik yapılmamasını isteyen Gül, hükümetin, diğer partilerle terör konusu hakkında muhakkak görüşmesi gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı, "Herkesin siyasi tavrı farklı olabilir. Ama Türkiye'nin çok önemli bir meselesi olduğunda da partilerin, 'Nasıl olacak, ne olacak' gibi usul meselelerini aşarak, muhakkak ki oturup görüşmeleri gerektiği kanaatindeyim.'' ifadelerini kulladı.
Cumhurbaşkanı Gül, dün İstan-bul'daydı. Vali Hüseyin Avni Mutlu'yu makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Son terör olaylarının ardından iktidar ve muhalefet liderlerinin bir araya gelmesi konusunda yaşanan polemiğin hatırlatılması üzerine Gül, "Türkiye çok büyük sorunlarla karşı karşıyayken, bu konuları hiç polemik konusu yapmamak gerekir." uyarısında bulundu.
Kendisinin de parti liderleriyle terör saldırılarının artmasının ardından bir araya geldiğini hatırlatan Abdullah Gül, şöyle devam etti: "Herkesin bir özgüven içerisinde hareket etmesi gerekir. Şüphesiz ki bilgiler hep hükümettedir. O açıdan bunları hiç polemik konusu yapmadan, büyük bir özgüvenle, bazen sizlerin önünde konuşulmayacak konuları, Türkiye'nin yönetiminden sorumlu, gerek iktidar partisi olsun gerekse muhalefet partileri olsun, onların da sorumlulukları var Meclis'te oldukları için, onların bilgilendirilmesi, onlarla konuşulması gerektiğine inanıyorum. Ben bu bilgilendirmeyi yaptım hepsiyle. Gerekirse başka formatlarda buluşulabilir. Ama önemli olan şudur, böyle önemli bir konuda katılımcılık çok önemlidir.''
Gül, cuma namazını ise Eminönü Yeni Cami'de kıldı. Camide vatandaşların sevinç gösterileriyle karşılaşan Gül, buradan Tarabya'daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne geçti. Köşk yolu üzerindeki Tarabya minibüs durağını da ziyaret etti.
Dışişleri bakanları, savaş anında bile görüşürler
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun İsrail'in Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben-Eliezer ile görüşmesiyle ilgili, "Dışişleri bakanları savaş anında bile görüşür." değerlendirmesinde bulundu. İki ülke arasında halledilmesi gereken bir sorun olduğunu ve görüşme talebinin İsrail tarafından geldiğini belirten Gül, görüşmeden çok içeriğinin önemli olduğunu dile getirdi. Abdullah Gül, "Ortada sorun var. Ortadaki sorun da büyük bir sorun. Tabii çözülmesi gereken bir sorun. Beklentilerimiz var. Böyle bir talep olmuş, bu talep karşısında görüşmekte bir mahzur yok. Önemli olan, görüşülürken nelerin konuşulduğudur." ifadelerini kullandı.


Zaman