Develi Belediyesi, dijital su sayacına geçti

Kayseri'nin Develi Belediyesi, su sayacı okuma işlemini sona erdirmek için dijital su sayacı uygulamasına geçti.

Belediye, vatandaş tarafından akıl

  Kayseri ' nin Develi Belediyesi , su sayacı okuma işlemini sona erdirmek için dijital su sayacı uygulamasına geçti .

Belediye , vatandaş tarafından akıllı sayaç olarak da tabir edilen bu uygulamayla , peşin ödeme ile faturalandırma , bilgisayar ortamında kolayca istatistik hazırlama , borç yüzünden sayaç sökme işlemine son verecek .

Develi Belediye meclisinin 3 ay önce aldığı karar doğrultusunda akıllı sayaç uygulamasına başlandı . Bu uygulamaya göre , ilçede yeni su abone kaydı yaptırmak isteyenler ile mevcut abonelerin talep etmeleri halinde ' Ön Ödemeli Akıllı ' su sayacı kullanımına geçilmesiydi . Develi Belediye Başkanı Recep Özkan , belediye meclisinin bu kararını hatırlatarak , Haziran ayı içerisinde 30 yeni abonenin akıllı su sayacı taktırdığını söyledi . Uygulamaya yoğun talep olduğunu , bir haftada 250 üzerinde başvurunun sırada beklediğini ifade etti . Bu uygulama sayesinde çok yönlü tasarruf sağlanacağını hatırlatan Başkan Özkan , " Eksi 30 dereceye kadar çetin kış şartlarının yaşandığı ilçemizde yüzlerce su sayacı donma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor . Bunun sonucu olarak hem insanlarımız hem de belediyemiz donan sayaçlar yüzünden sıkıntı yaşıyor . İlçemizdeki soğuk hava şartlarına dayanıklılığı bakımından da akıllı sayaçlar önem arz etmektedir . Abonelerimize tavsiye etmekteyiz . " dedi .

Başkan Özkan , uygulama sayesinde belediyelerinin yanı sıra abonelerinde büyük ekonomik fayda sağlayacağı , gecikme faizinin de ortadan kalkacağı , personel tasarrufu ile birlikte vatandaşların israftan kaçınarak bilinçli su tüketiminin yapılmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi .