Devlet Bakanı Kavaf Çanakkale'de çocuk yuvası ve huzurevi açtı

Çanakkale'de bir dizi gezi ve ziyarette bulunan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın son olarak, Ayvacık İlçesi'ne bağlı Küçüku

Çanakkale'de bir dizi gezi ve ziyarette bulunan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın son olarak, Ayvacık İlçesi'ne bağlı Küçükuyu Beldesi 'nde ziyaretlerde bulundu.

Bakan Kavaf, Küçükkuyulu hayırsever iş kadını Fernur Sözen tarafından 2006 yılında yaptırılarak Sosyal Hizmet ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağışlanan, Hamiyet-Ferudun Sözen Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ile Hamiyet- Ferudun Sözen Huzurevi'nin açılış törenine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan yardımsever iş kadını Fernur Sözen, kimsesizlerin kimsesi olmak, sahipsizlere sahip çıkmak amacıyla dört yıl önce yola çıktıklarını söyledi. Çocuk yuvası ve huzurevinin yanı sıra son olarak ilkokul, lise bir de anaokulunu Küçükkuyu'ya kazındıran Sözen "Doğup, büyüdüğümüz bu topraklara vefa borcumuzu ödemeye çalışıyoruz. 2006 yılında SHÇEK ile imzaladığımız bir protokolle 8 dönüm araziye 5 Sevgi Evi ve bir yönetim binası yaptık. 8 ay gibi kısa bir sürede bitirip SÇHEK'e bağışladık. Bugün rahmetli babam ve sevgili annemin adını taşıyan Hamiyet- Ferudun Sözen Sevgi Evleri 81 kayıtlı çocuğuyla, 71 çalışanıyla faaliyet göstermektedir. Buraya gelen çocuklarımızın, bu beldeye ve bana hayırlarla, uğurlarla geldiklerine inanıyorum" dedi.

Küçükkuyu'da 4 yılda 5 kurum ve kuruluşu hayata geçiren Sözen, "Ben çiftçi bir ailenin kızıyım. Bütün bunları ailemden bana kalan mal varlıklarımı büyük bir coşku ve gönüllülükle satarak yapmaktayım" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Türkiye'de yardımlaşma ve hayır işlerinin bir yarış içinde olduğunu söyledi. Kavaf, "Sosyal hizmetler alanında devlet olarak çalışmalarımız hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle çok daha başarılı biçimde devam etmektedir. 89 yıldır hizmet veren Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'muzun bünyesindeki korunmaya muhtaç çocuklarımızın öncelikle kendi aile ortamlarında ve sosyal çevreleri içinde yaşamaları temel hedefimizdir. Bu bakış açısıyla verdiğimiz hizmetleri yeniden yapılandırdık. Bu doğrultuda Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu himayesindeki çocuklarımızın öncelikli olarak aile ortamında yaşamalarını sağlayıcı tedbirler almaktayız. Sosyal yardımlarla çocuklarımızın öncelikle öz ailesi ya da akrabası yanında bakımlarını sağlamaya çalışıyoruz. Kuruluşlarımızda koruma ve bakım altında iken sosyal yardımlarla ailesi yanına döndürülen çocuk sayısı 6 bin 433'tür, bu rakamın kuruluşlarımızda fiilen kalan çocuk sayısına oranı ise yüzde 49,39'dur. Yani çocuklarımızın yarısını bu çalışmalarımızla aileleri yanında kalmaların sağladık. Öz ailesinin yanına dönmesi mümkün olmayan çocuklarımız içinse, koruyucu ailede bakım veya evlat edindirme yoluyla aile yanında bakım hizmetine yöneliyoruz. Halen bin 210 çocuğumuz Koruyucu Aileleriyle yaşamaktadır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından yuvadaki çocuklardan oluşan grubunun dans gösterilerini büyük bir sevinçle izleyen Bakan Kavaf, kendisine zeytin dalı ve gül atan çocuklara teşekkür etti. Daha sonra Bakan Kavaf ve beraberindekiler çocuk yuvasının açılışını yaptı.

Törene Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık, SHÇEK Genel Müdürü Dr. İsmail Barış, AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ile Müjdat Kuşku, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof.Dr. Ali Akdemir ile çok sayıda vatandaş katıldı.