Sivas Belediyesi yaz dönemi çalışmalarına hız verdi

Sivas Belediyesi kış gelmeden birçok işi bitirmek için yaz dönemi çalışmalarına hız verdi. Belediyenin icracı birimlerinden Fen İşleri, Sibeski ve Par

Sivas Belediyesi kış gelmeden birçok işi bitirmek için yaz dönemi çalışmalarına hız verdi. Belediyenin icracı birimlerinden Fen İşleri, Sibeski ve Park-Bahçe Müdürlüğü, şehrin değişik mahallelerinde çalışmalarına devam ediyor.

Sivas Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SİBESKİ), Atatürk Caddesi'nde asbest boru değişimi ve Cumhuriyet Üniversitesi'ne yeni şebeke hattı döşeme çalışmalarını sürdürürken, Fen İşleri Müdürlüğü ise özellikle kenar mahallelerin yol kaldırım ve asfalt çalışmaları yapıyor. Park Bahçe Müdürlüğü de 2010 yılı programında bulunan 2 bölge parkı ve 15 mahalle parkının yapımına devam ediyor.

SİBESKİ tarafından yapılan çalışmalarda, Atatürk Caddesi'nde bulunan asbest borular sağlıklı polietilen borularla değiştiriliyor. Altyapı ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalarda ayrıca Cumhuriyet Üniversitesi'ne de yeni hat çekiliyor.

Fen İşleri Müdürlüğü ise 2010 yılı programında yer alan mahallelerde çalışmaları gerçekleştiriyor. Şehre uzak bölgelerde çalışmalarını sürdüren ekipler, Uzuntepe ve Alibaba Mahallesi'nde stabilize yol çalışmasını sürdürüyor. Aydoğan Mahallesi, Farabi Caddesi, Gülyurt ve Gültepe Mahalleleri'nde yol kaldırım asfalt çalışmalarını tamamlayan Sivas Belediyesi, Çarşıbaşı Mahallesi Paşabostan Caddesi'nde de sıcak asfalt ve kaldırım yenileme çalışmalarına gün boyunca devam etti. Çalışmalar dolayısıyla mahalle sakinleri Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'e teşekkür etti.

Diğer yandan Ulu Camii civarında başlatılan çevre düzenleme çalışmaları sürüyor. Bu yıl 15 mahalle parkını hizmete sunmayı amaçlayan Sivas Belediyesi, bu çerçevede 9 mahalle parkını tamamladı. Diriliş Atakent, Tuzlugöl Plevne, Üçlerbey Aziz Baba Parkı, Şeyh Şamil Mahallesi Kazım Karabekir Parkı, Selimiye Bölge Parkı, Yenidoğan Mahallesi Cevher Dudayev Parkı, Engelliler Kültür Sitesi Parkı, Mevlana Mahalle Parkı, Emek Mahallesi Parkı ve Kılavuz Mahallesi Postacı Parkı'nda çalışmalar tamamlandı.

Çalışmalar kapsamında sezon sonuna kadar; Bakü Parkı, Emek Mahallesi Ethembey Parkı, Tenekeli Parkı, Kümbet Mahallesi, Aydoğan Mahallesi (Mezarlık altı) Parkı, Şehit Yakup Yıldız Parkı, Abdulvahabigazi Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Bölge Parkı yarım kalan kısım, Demircilerardı Mahallesi ve Doğukent Mahalle Parkı'nda ise fitness aletlerinin montajı yapılarak hizmete sunulması hedefleniyor. Mısmılırmak Deresi Islah Projesi kapsamında Aksu'da üçüncü etap çalışmalarına başlayan Park Bahçe Müdürlüğü, sezon sonuna kadar çalışmalarını sürdürecek. Diğer yandan Paşafabrikası'na yeni barbeküler yerleştirildi.