Afyonkarahisarlı hayırsever, annesinin adına 15 derslik iköğretim okulu yaptıracak

Afyonkarahisarlı hayırsever Mehmet Telek, rahmetli annesinin adına 15 derslik ilköğretim okulu yaptıracak.

Mehmet Telek tarafından yaptırılac

Afyonkarahisarlı hayırsever Mehmet Telek, rahmetli annesinin adına 15 derslik ilköğretim okulu yaptıracak.

Mehmet Telek tarafından yaptırılacak ilköğretim okuluna ait protokol, Vali Haluk İmga, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ve hayırsever Mehmet Telek arasında valilik makamında düzenlenen törenle imzalandı.

Uydukent mahallesinde 15 derslik olarak yapılacak ilköğretim okulunda 750 öğrenci eğitim görecek. Okula, Mehmet Telek'in rahmetli annesi Nurten Telek'in ismi verilecek. Okulun yapımına bu yılın sonuna doğru başlanacak ve 2011-2012 eğitim, öğretim yılında hizmete açılması hedefleniyor.

Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Mehmet Telek ve onun gibi hayırseverlere Türk Milli Eğitimi'ne yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür etti. Uydukent mahallesinde böyle bir okula ihtiyaç olduğunu dile getiren Vali İmga, Nurten Telek'in isminin bu okulda yaşatılacağını bildirdi.

Afyonkarahisar'ın bu sene Milli Eğitim'de bir sıçrama gerçekleştirdiğine de değinen İmga, "Son yapılan sınavlarda öğrencilerimizin elde ettikleri başarıları yüzümüzü ağarttı. Öğrencilerin bu sınavlardaki performansları nedeniyle başta Milli Eğitim Müdürümüz Hidayet Yıldırım olmak üzere emeği geçen bütün eğitim çalışanlarına teşekkür ediyorum." dedi.

Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, hayırsever Mehmet Telek'in annesinin adına okul yaptırmayı düşünmesinin başlı başına çok güzel bir duygu olduğunu söyledi. Uydukent'e yapılacak ilköğretim okulunun, bu bölgenin yıllarca ihtiyacına cevap vereceğini dile getiren Yıldırım, okulun yapımına kısa sürede başlanacağını ve 2011-2012 eğitim, öğretim yılına yetiştirileceğini bildirdi.

Rahmetli annesinin eğitime çok önem verdiğini dile getiren hayırsever Mehmet Telek, "Ailemiz arasında annemin ismini en güzel yaşatabileceğimiz yapının okul olacağını düşündük. Ancak Türkiye'nin geleceğinin de eğitimle çözülebileceğine inanmış bir aileyiz. Bu nedenle bu çorbaya azıcık tuz atmak bizi mutlu ediyor." diye konuştu.

Protokolün imzalanmasının ardından hayırsever Mehmet Telek, okulun yapımında kullanılacak 500 bin liralık çeki Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım'a teslim etti.