Şanlıurfa'da toplu taşımada yol güzergahlarının değişmesine tepkiler sürüyor

Şanlıurfa Belediyesinin kent trafiğini rahatlatmak için uygulamaya koyduğu, yeni toplu taşıma güzergâhları vatandaşların ve halk otobüsü çalışanının t

Şanlıurfa Belediyesinin kent trafiğini rahatlatmak için uygulamaya koyduğu, yeni toplu taşıma güzergâhları vatandaşların ve halk otobüsü çalışanının tepkisine yol açtı. Belediyeyi protesto için yolu trafiğe kapatan sürücülerden bazıları gözaltına alındı.

Kent merkezinde belediye tarafından yapılan master kent planı kapsamındaki yeni düzenlemelerin kendilerini zorda bıraktığını belirten toplu taşımacılar Abide Kavşağı'na varmadan yolu trafiğe kapattı. Bazı toplu taşıma aracı sürücüleri yaşadıklar zorlukları dile getirmeye çalıştı. Bazı sürücüler, minibüslerinin üzerine çıkıp Türk bayrağı açtı. Araçlarıyla yolu trafiğe kapatan grup üyeleri, çeşitli sloganlar attı.

Belediye önünde yolu trafiğe kapatan sürücüler polisin uyarısı üzerine korna çalarak eylem bölgesini terk etti. Sürücüler Belediye Başkanı Fakıbaba'yı istifaya çağırdı. Halk otobüsü sürücüleri daha sonra iki farklı noktada durarak yolu trafiğe kapattı. Adeta isyana dönüşen olaylar polis tarafından bastırılıyor.

Sürücüler iki noktada araçlarını yolda ters çevirip kontak kapattı. Şanlıurfa- Diyarbakır yolunu trafiğe kapatan sürücüler, eylemlerde ısrarlı olduklarını belirtiyor. Sürücüler Polisin ısrarlarına rağmen araçlarını almayınca polis ve sürücüler arasında gerginlik çıktı. Araçların yoldan alınması için bölgeye çekiciler çağırıldı. Çok sayıda sürücü gözaltına alındı. Olaylar aralıklarla devam diyor. Özel araçlarıyla trafiğe çıkanlar her an yolun kapatılabilmesi ihtimalini göz önüne alarak yola çıkması tavsiye ediliyor. Bugün üç ayrı yerde ve farklı zamanlarda eylemlerle karşılaşan vatandaş çileden çıktı.

Bu arada daha önce BalıklıGöl'den hemen hemen şehrin her tarafına tek araçla ulaşılırken yeni sistemle Urfa'nın en çok ziyaret edilen bölgesi olan Balıklıgöl'den herhangi bir semte gitmek için iki araç değiştirilmek zorunda kalınıyor. Yeni sistemden vatandaşta memnun değil sürücüler de.