Saadet Partisi yönetiminin 'bölünme' uyarısı yeşil liste ekibi tarafından dikkate alınmadı

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu'nun yeni bir kongrenin partide bölünmeye yol açabilir uyarısına rağmen yeşil listeyi destekleyen ekip kongre toplanm

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu'nun yeni bir kongrenin partide bölünmeye yol açabilir uyarısına rağmen yeşil listeyi destekleyen ekip kongre toplanması için yeterli imzayı topladı.

Kongre sonrasında toplanan partinin Genel İdare Kurulu toplantısında oy birliği ile bir dizi karar alınmıştı. Bu kararlar arasında partinin yeniden bir kongreye götürülmesi durumunda bazı sıkıntılar yaşanacağına işaret edilmişti. GİK toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, 'Kongrenin yenilenmesine yönelik girişimler; Milli Görüş mensupları arasında muhabbeti azaltacak, kırgınlıklara neden olacak, birlik ruhunu olumsuz etkileyecek ve bölünmelere neden olabilecektir.' denilmişti.

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan ve kızı Elif Erbakan kongredeki yaşananlarla ilgili Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'u ağır bir şekilde eleştirmişti. Bu eleştirilere ise parti yönetimi cevap vermemişti.

Geçtiğimiz hafta içerisinde partinin eski kurmaylarından Şevket Kazan, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile bir araya gelmişti. Görüşmenin Saadet Partisi'ni kongreye götürmeyle ilgili olduğu yönündeki yorumlar yapılmıştı. Necmettin Erbakan ile Numan Kurtulmuş'un da bu konuyu görüşmek üzere bir araya geldiği ifade edilmişti.