Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Görür'den 'şehir, öğrenci dostu sayılmaz' ifadesine tepki

Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, bir derginin hazırladığı 'Üniversite 2010 Endeksi' ekinde Niğde Üniversitesi ile ilgili bilgilerin yer aldığı bölümde 'ş

Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, bir derginin hazırladığı 'Üniversite 2010 Endeksi' ekinde Niğde Üniversitesi ile ilgili bilgilerin yer aldığı bölümde 'şehir, öğrenci dostu sayılmaz' ifadesinden üzüntü duyduklarını belirtti.

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, kaynağı ne olursa olsun kullanılan bu ifadenin hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu, eğitime çok önem veren Niğde halkının, öğrencilere, tercih döneminde oldukları şu dönemde yanlış tanıtılmasından üniversite adına duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Prof. Dr. Adnan Görür, dergide kullanılan bu ifadenin, üniversiteyi tercih etsin etmesin gençlerin zihninde Niğde ili hakkında bir önyargı oluşmasına neden olabileceğini belirterek, "Doğru bilgilere dayanmayan, birkaç kişinin görüşünü genelin düşüncesi olarak yansıtmak basın ilke ve ahlakına, etik kurallarına uymaz." dedi.

Niğde Üniversitesi olarak ailelerinin kendilerine emanet ettiği gençlere yönelik hiçbir olumsuz davranışı tasvip etmelerinin mümkün olmadığını söyleyen Görür, şöyle dedi: "Adımızda taşımaktan gurur duyduğumuz şehir ile ilgili söylenen her tür yanlış bilgi ve haberin de karşısındayız."

Açıklamalarında, üniversite-kent bütünleşmesi adına bugüne kadar bir çok faaliyet ve işbirliği gerçekleştirildiğini, bundan sonraki süreçte de her türlü çabayı göstermeye devam edeceklerini belirten Görür, şehrin öğrenci ile iletişimi hususunda var olduğu düşünülen aksaklıklar varsa giderilmesi için üniversite olarak gereken adımların derhal atılacağını vurguladı.