Kızıltepe'de Seçmen Bilgi Kartları Ptt İle Eve Teslim Edilecek

12 eylül pazar günü anayasa değişikliğiyle ilgili yapılacak referandum hazırlıkları sürerken Mardin'in Kızıltepe ilçesi bir ilke sahne oldu.

Mardin il genelinde en yoğun seçmen sayısına sahip olma özelliğinin yanında Türkiye'nin 44 vilayetinden daha büyük bir ilçe konumunda olan Kızıltepe'de yoğun şekilde süren referandum çalışmalarıyla ilgili ilginç bir uygulama da start aldı. Referandum oylamasında oy kullanacak vatandaşların seçmen bilgi kartlarının PTT aracılığıyla ilçe merkezindeki seçmenlere ulaştırılacağı öğrenildi. 12 eylülde gerçekleşecek olan referandumla ilgili hazırlıkların tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Kızıltepe İlçe
Seçim Müdürü Cevat Cesur Yurdakul, "Kızıltepe'de yapılacak referandum oylamasıyla ilgili yaptığımız çalışmalarımız tamamlanmak üzere. İlçemizde kurulacak olan 382 sandıkta 108 bin 700 seçmenimiz referandum oylamasında oy kullanacaktır. Yapılacak referandum oylamasıyla ilgili olarak bu yıl bir ilke de imza atmış bulunuyoruz. İlçe merkezimizdeki seçmenlerimize; seçmen bilgi kartları PTT ile yaptığımız protokol ile vatandaşlarımıza posta yolu ile adreslerine teslim edilecektir. Köylerdeki seçmenlerimize seçmen
bilgi kartlarını ise muhtarlarımıza elden teslim edeceğiz. Öyle sanıyorum ki postayla adrese teslim uygulamasını gerçekleştiren ilk seçim bölgesiyiz. Bu uygulamanın katılım oranına da olumlu yansıyacaktır. İnşallah hayırlara vesile olacak" şeklinde konuştu.

24 SAAT GEÇMEDEN DAĞITIM BAŞLADI
Kızıltepe PTT Müdürü Doğan Darçın ise; yapılan protokolün üzerinden 24 saat geçmeden seçmen bilgi kartlarının vatandaşların adresine teslim edilmeye başlandığını dile getirerek, "Kızıltepe ilçe Seçim Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz protokolün üzerinden 24 saat geçmeden vatandaşlarımızın seçmen bilgi kartlarını vatandaşlarımıza ulaştırmaya başladık. Hizmet çizelgemizin dahilinde olan bu çalışmayı ilk olarak yapmaktan ötürü de aynı zamanda mutluluk duyuyoruz" dedi.