İnegöl Emniyeti'ne takviye yapılacak

İnegöl'de yaşanan olayları kontrol etmekte güçlük çeken Emniyet Müdürlüğü'nün personel ve araç-gereç sayısı atırılacak.

Bursa Valisi Şahabettin Har

İnegöl'de yaşanan olayları kontrol etmekte güçlük çeken Emniyet Müdürlüğü'nün personel ve araç-gereç sayısı atırılacak.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, konunun enine boyuna değerlendirildiğini, İnegöl Emniyetinin bütün eksiklerinin bir an önce giderileceğini söyledi.

Önceki gece yaşanan olaylar, İnegöl Emniyet Müdürlüğü'nün personel ve araç-gereç eksikliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Vali Harput, yaşanan gelişmeler üzerine İnegöl Emniyet Müdürlüğü'ne personel ve araç-gereç takviyesi yapma kararı aldıklarını açıkladı.

Harput, konuya ilişkin açıklamasında, "İnegöl'ün genel emniyet ve asayişiyle ilgili gerek personel sayısı, gerek araç-gereç sayısı ve diğer konularda gerekli ne varsa bu konuları bugün değerlendirdik. Eksiklerin giderilmesi konusunda da gerekli ilk adım atılmıştır." dedi.

Harput, İnegöl'e şu andaki yüksek tansiyonu nedeniyle biraz daha takviye kuvvet getirdiklerini ve bir süre daha burada kalacaklarını belirtti.

MADDİ HASARIN BOYUTU ARAŞTIRILIYOR

İnegöl'de önceki gece yaşanan olaylarda Emniyet Müdürlüğü'ne ait 10'a yakın araç ile Belediye Zabıta Müdürlüğü'ne ait bir araç kullanılamaz hale geldi.

Edinilen bilgiye göre, İnegöl Belediyesi'nin 100 bin, Emniyet Müdürlüğü'nün ise 400-500 bin TL civarında zararı var. Emniyet Müdürlüğü'ne ait 3 araç tamamen kullanılamaz hale gelirken, diğer araçların yeniden tamir ve bakım masraflarının da yüklü miktar tutacağı öğrenildi. Bölgede bulunan bazı dükkanlar ile alışveriş merkezlerinin zararlarının tespit çalışmalarının sürdüğü belirtildi.